Hirdetés

Bármelyik pillanatban bejelenthetik, hogy az Amazoné lesz az Electronic Arts

|

Könnyen meglehet, hogy az Activision Blizzard után a másik nagy független játékkiadó is új gazdára talál.

Hirdetés

Roppant izgalmas hír kapott szárnyra, amely, ha beigazolódik, komoly hatást gyakorolhat az iparág egészére. Elemzők rendszeresen visszatérő témája, hogy a Microsoftnak például nem célja ellehetetleníteni, sem túlzottan meggyengíteni a Sonyt, mert akkor várhatóan felbukkan a színen egy nála jóval nagyobb fajsúlyú szereplő, és szőröstül-bőröstül felvásárolja az egész céget, vagy csak a PlayStation üzletágat. És teljesen más lesz olyan óriásokkal versengeni ebben a szegmensben, mint a Google-t birtokló Alphabet, a Facebook mögött álló Meta, a gigantikus készpénzállománnyal rendelkező Apple, vagy épp a szórakoztatóiparba egyre nagyobb összegeket fektető Amazon. Az imént felsoroltak már a redmondiakkal vannak egy súlycsoportban, míg a Sony pusztán tőkekapitalizáció alapján egy nagyságrenddel alattuk helyezkedik el.

Viszont a USA Today szerint (a lap a GLHF-re, azaz a Good Luck Have Funra hivatkozik forrásként) úgy fest, hogy az Amazon már most komoly lépésre szánta el magát, és ahelyett hogy tovább folytatná az Amazon Games tégláról téglára történő, és eddig szinte mindig zsákutcába futó építését, jó alaposan bevásárol, konkrétan ajánlatot tesz az Electronic Artsra.

Hirdetés

Az EA bekebelezéséről már korábban is pletykáltak, a potenciális vásárlók között megemlítve az Apple-t, a Disney-t és az Amazont is. Utóbbi egyébként nemcsak egy sor stúdióval lenne gazdagabb, hanem olyan frinches-okkal (Dead Space, Dragon Age, Mass Effect stb), amelyek élőszereplős és animációs sorozatok, illetve filmek alapjaiként szolgálhatnának, tovább gazdagítva a Prime Video streaming platform egyedi tartalomkínálatát. Nem is beszélve arról, hogy ez akvizíció mekkora lökést adna az Amazon Luna elterjedésének.

A másik oldalon pedig az Electronic Artsnak jönne jól a stabilabb anyagi háttér, és akkor talán a kiadó nem érezne kényszert arra, hogy a részvényeseknek megfelelve minden negyedévben kilökjön valamit az ajtón, mindegy, hogy milyen készültségi fokig sikerült addig eljutniuk a fejlesztőknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)