Hirdetés

Battlefield V - csalódást keltő számokat produkált, az EA az okokat is sejteni véli

|

Az EA legalábbis elégedetlen az eladásokkal, hiába termelt egyébként egész szépen a játék.

Hirdetés

Az Electronic Arts részvényei tíz éve nem zuhantak akkorát, mint az elmúlt hónapokban, amiben természetesen a Battlefield V döcögős rajtja is közrejátszott. Az EA mostani pénzügyi jelentéséből az is kiderült, hogy a DICE által fejlesztett játék ugyan nem bukott hatalmasat, de még így is jóval a célként kitűzött eladások alatt teljesített.

Hirdetés

Az EA fejese, Andrew Wilson egy konferenciabeszélgetés során elmondta, hogy nem jött jól a Battlefield V megjelenésének csúszása, hiszen így pont az ünnepekre esett a start. A kellemetlen késés egyik következménye volt, hogy a játékot szinte közvetlenül a megjelenés után, több ízben is le kellett akciózni, mivel csak így tudott lépést tartani a többi játékkal az ünnepi leárazások közepén.

A Battlefield V-ből 7,3 millió példányt adtak el a novemberi megjelenés óta a cég jelentései szerint, ami azért valljuk be, nem egy gyenge szám. Az Electronic Arts vezetői viszont még ezzel együtt is csalódottak, mivel nagyjából 1 millió eladott kópiával többre számítottak előzetesen.

Wilson így fogalmazott a cég elmúlt hónapjairól:

"Ezek a döntések azt eredményezték, hogy nem tudtunk megfelelő lendületet venni, így nem értük el az utolsó negyedévre kitűzött elvárásainkat. Korábban pedig hoztunk néhány olyan előre megfontolt döntést, melyek végül nem úgy sültek el, ahogy azt terveztük, emellett az üzlet egyéb területein sem teljesítettünk jól. Mindezen tényezők kombinációja vezetett oda, hogy alulteljesítettünk egy rendkívül kiélezett üzleti negyedév után."

Reménykedünk benne, hogy a relatíve kevésbé sikeres üzleti év és a részvények rég látott zuhanása a játékosokra nézve pozitív irányba terelik majd az EA idei döntéseit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)