Hirdetés

Becsukott egy kaput a Sony azok előtt, akik régebbi PlayStation játékokat vásárolnának

|

Az eddigieknél is kevesebb módunk maradt arra, hogy PS3-as, PSP-s vagy PS VITA-s játékokkal bővítsük gyűjteményünket.

Hirdetés

Épp egy hete írtunk arról, hogy a Sony elvileg hamarosan búcsút int a PS3, PSP és Vita játékok értékesítésének. Ami akkor egyesek szemében puszta vészmadárkodásnak tűnhetett, mostanra egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy valósággá váljon. Az történt ugyanis, hogy a Sony mindenféle előzetes bejelentés nélkül lelőtte a régi webstore azon régióspecifikus változatait, amelyeken mindeddig megtalálhatóak voltak a két generációval korábbi címek, valamint kézikonzolos idők mementói.

Ennek következtében már csak úgy szemezgethetünk az érintett alkotások közül, ha közvetlenül az azokat futtató konzolról lépünk be a store-ba, a PC-ről, mobilról történő vásárlást elfelejthetjük, hacsak nem PS4-es vagy PS5-ös játékról van szó.

Hirdetés

Mivel a Sony egyelőre semmiféle kommunikációt nem folytat a témában, mindössze találgatni tudunk, hogy a tavaly októberben elkezdett folyamat (akkor élesedett az új webstore, amiből már kimaradtak a régi játékok, és a kívánságlistának is búcsút inthettünk) végül ahhoz vezet, hogy digitális formában sehol sem vásárolhatunk PS3-as, PSP-s és PS VITA-s játékokat, és kénytelenek leszünk beérni használt dobozos példányokkal. Azt sem zárhatjuk ki, hogy mindezzel csupán felhőszolgáltatása, a PlayStation Now felé terelgetné a gamereket.

Ti melyik forgatókönyvet tartjátok valószínűbbnek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)