Hirdetés

Bedurvult az Embracer Group, megvásárolja A Gyűrűk Ura jogait és sok minden mást is

|

Egyszerre több céget készül bekebelezni a Gearbox, a Saber Interactive és a THQ Nordic anyavállalata, köztük a Killing Floor fejlesztőit.

Hirdetés

Szédületes tempóban hízik egyre nagyobbra és nagyobbra az Embracer Group, akárcsak a csillapíthatatlan étvágyú mesebeli kis gömböc. A svéd konglomerátum legutóbbi bevásárló körútjáról számos értékes trófeával tért haza, köztük a legnagyobb fogásnak ígérkező Middle-earth Enterprisesszal. De haladjunk csak szép sorjában...

A Middle-earth Enterprises megszerzése azt jelenti, hogy az Embracer Group rendelkezhet A Gyűrűk Urához, A hobbithoz és Tolkien más alkotásaihoz kapcsolódó jogok nagy része felett, de például az irodalmi hagyaték, vagyis a regények és egyéb írások kezelése változatlanul a Tolkien Estate kezében marad. A svédek "csak" arról döntetnek majd, hogy ki forgathat filmet, csinálhat videojátékot, dobhat piacra akciófigurát a történetek és karakterek alapján, viheti színpadra azokat és így tovább. Az nem derült ki, hogy a The Saul Zaentz Company mekkora összegért cserébe hajlandó átadni a jogokat az Embracernek, amennyiben kedvezően bírálják el a versenyhatóságok az ügyletet.

Hirdetés

Az iméntivel párhozamosabb további akvizíciókat jelentett be a cégcsoport: megvásárolja a Killing Floor, Rising Storm, Red Orchestra és Maneater franchise-ok mögött álló Tripwire Interactive-ot, vételi ajánlatot tett a sikeres indie játékok kézzel fogható kiadásaira specializálódott Limited Run Games tulajdonosainak, továbbá már rá is tette a kezét az áprilisban megjelent Teardown fejlesztőjére. A Tuxedo Labs innentől a Saber Interactive alá betagozódva működik tovább.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Szintén a jóváhagyás előtt álló szerzemények listáját gyarapítja a karaoke rendszerekben utazó Singtrix, de ennél jóval érdekesebb az a titokzatos üzlet, amit most épp hogy csak megszellőztetett az Embracer Group. A cégcsoport kereskedelmi okokra hivatkozva titkolózik, ám annyit azért elárult, hogy értékét tekintve ez a harmadik vagy negyedik legnagyobb tranzakciója.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)