Hirdetés

Békét kötött az Epic Games a Fortnite hackeket készítő tinivel

|

A Fortnite hackek miatt kipattant elhúzódó pereskedést végül a tárgyalótermen kívül sikerült lezárni.

Hirdetés

A jó memóriával megáldott olvasóink talán még emlékeznek arra a 2017-es esetre, amikor az Epic Games beperelt egy akkor 14 éves tinédzsert, aki a YouTube-csatornáján népszerűsítette az általa használt Fortnite-hackeket. Az Epic részéről csak "a csaló" néven emlegetett srácon azt kérték számon, hogy a hackek a kódot módosítva éltek vissza a játékkal, ami a cég szerint a felhasználói feltételek megszegésén túl szerzői jogokat is sértett.

A több fordulót megélt eljárás egészen napjainkig húzódott, számos vitát generálva arról, hogy vajon mennyire etikus a kiskorú  meghurcolása egy ilyen horderejű ügyben. A sajtóban C.R.-nek nevezett tini édesanyja és kirendelt védője például úgy vélték, hogy az Epic erődemonstrációként tette bűnbakká a fiút, miközben futni hagyták a kérdéses hackeket kínáló weboldalakat.

Hirdetés

A Fortnite fejlesztője azonban ragaszkodott az álláspontjához, mely szerint a 14-szer kitiltott, de újabb profilokról visszatérő vétkesnek igenis felelnie kell a tetteiért.  A jelek szerint viszont végül mégis belementek a kompromisszumba, a legújabb hírek ugyanis arról szólnak, hogy a feleknek sikerült peren kívüli egyezségre jutnia. A hivatalos iratok nem árulják el a részleteket, így nem tudhatjuk, hogy milyen feltételek mellett került sor a békepipa elszívására.

Ezzel mindenesetre már két olyan ügyről is tudunk, melyben az Epic egy kiskorúval szemben állt el a további pereskedéstől: a cég másik "kiszemeltje" a CBV néven ismert cheater volt, akit szintén a hackek miatt igyekeztek felelősségre vonni, de akkor is megegyezés lett a vége.

Apró érdekesség, hogy a most lezárt  perpatvar csaknem egyidős a Fortnite népszerű battle royale játékmódjával: az Epicet dúsgazdaggá tevő móka 2017 szeptemberében startolt, az eljárás megindítására pedig 2017 októberében került sor. A ma már több min 350 milliós közösséget vonzó Fortnite-ot akkor még "csak" 10 millióan játszották.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)