Hirdetés

Belgiumban illegálisnak minősítették a loot boxokat

|

Már keresik a felelősöket, és ha nem változtatnak a játékokon, akár komoly pénzbüntetésre is számíthatnak a kiadók.

Hirdetés

Tovább gyűrűzik a loot box botrány, a hollandok után most a belga hatóságok zártak le egy vizsgálatot, aminek során megállapították, hogy a jelenlegi rendszer elfogadhatatlan.

Hirdetés

A belga igazságügyi miniszter, Kien Geens közleményében az áll, hogy az Overwatch, a FIFA 18 és a CS:GO is tartogat olyan elemeket, ahol a véletlen dönti el valaminek a kimenetelét, amivel nemcsak nyerhetünk, hanem akár bukhatunk is. A vizsgálatot a Battlefront 2 körül kialakult botrány után indították, de mivel az EA azt a rendszert átdolgozta, így ez már pont nem lett érintett az üögyben. 

A bizottság felszólította a három játék kiadóját, hogy távolítsák el a loot boxokat, vagy megkezdődik a büntetőeljárás, ami az ország törvényei szerint akár 800 ezer eurós büntetést és 5 év börtönt is maga után vonhat, sőt, ennek a duplája is kiszabható, ha kiskorúak is érintettek az ügyben. Geens szeretné, ha elkezdődne egy párbeszéd, hogy kiderüljön, kinek milyen felelőssége van az ügyben.

Azért attól nem tartunk, hogy a Blizzard vezetőségét bilincsben vezetik majd el, de ha Belgium beleáll egy ilyen ügybe, akkor annak várhatóan következményei lesznek. Akárhogy is, nem most hallottunk utoljára a loot boxokról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)