Hirdetés

Beperelték a Sony-t, amiért a PS Store-ra korlátozta a digitális játékok vásárlását

|

Egy fogyasztói per állítása szerint a vállalat jogellenes tevékenységet folytat.

Hirdetés

Noha most az Epic Games és az Apple több információra is rávilágító bírósági ügye van porondon, azért emellett nem szabad megfeledkezni a többi esetről sem, hiszen más kiadók esetében is zajlanak az események. A Sony Interactive Entertainmentet például fogyasztók egy csoportja perelte be, mondván a vállalat jogellenes monopóliumot működtet azáltal, hogy a PlayStation játékok vásárlását a saját digitális boltjára, azaz a PlayStation Store-ra korlátozta.

Hirdetés

A csoportos per keretében a játékosok elmondták, hogy a Sony két évvel ezelőtt megtiltotta a külsős áruházaknak - mint az Amazon, a Best Buy és a Walmart -, hogy árusítsák a PlayStation játékok letöltési kódjait, vagyis a PlayStation Store lett a digitális PS-címek egyetlen forrása.

A Sony monopóliuma így lehetővé teszi, hogy a digitális játékokért olyan összeget kérjen, ami magasabb a kiskereskedelmi piacon értékesített fizikai kiadások áránál, és jócskán meghaladja azt is, amennyiért a játékok egy liberalizált digitális piacon forognának.  A keresetben megfogalmazott állítás alapján a fogyasztók végül mintegy 175 százalékkal fizetnek többet a letölthető játékokért, mintha lemezen vennék meg azokat. 

Az ügyről beszámoló Bloomberg szerint a Sony egyelőre nem kommentálta a dolgot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)