Hirdetés

Beperelték a Warnert a Mátrix: Feltámadások HBO Max-es premierje miatt

|

A Village Roadshow pert indított a Warner Bros. ellen, szerintük a stúdió egyszerűen szabotálta a Mátrix: Feltámadások mozis bemutatóját.

Hirdetés

Sokan sokféleképpen kifejtették már véleményüket a Warner Bros. 2021-es üzletpolitikája, vagyis egészen konkrétan annak kapcsán, hogy a filmóriás párhuzamos premierekkel dolgozott, legnagyobb filmjeit is egyszerre mutatta be a mozikban és tette elérhetővé az HBO Max streamingplatformon. Így jártak el a Mátrix: Feltámadások esetében is, és ezért kell most szembenézniük egy perrel.

A Village Roadshow egy ausztrál cég, amely mozikat és vidámparkokat üzemeltet, valamint filmeket gyárt és forgalmaz. Ők perelték be most a Warner Bros.-t.

Hirdetés

Keresetükben arra hivatkoztak, hogy a Warner szabotálta a film mozis bemutatóját annak érdekében, hogy még több előfizetőt tudjanak az HBO Maxre csábítani, ezzel kapcsolatosan pedig semmilyen formában nem egyeztettek a Village Roadshow-val. De miért kellett volna egyáltalán előzetesen megállapodni erről? Nos azért, mert a Village Roadshow hosszú ideje társfinanszírozója a Warner filmeknek, így volt ez az eredeti Mátrix-trilóga, a Joker, vagy épp az Oceans filmek esetében is.

Az ausztrál cég szerint így nem csak a Mátrix: Feltámadások mozis bevételei látták a Warner döntésének kárát, hanem sérült az egész Mátrix franchise megítélése is. A párhuzamos bemutató ráadásul a Village Roadshow szerint elősegítette a kalózkodást is, az illegálisan letöltött filmek pedig még több bevételkiesét eredményeztek. 

Kitértek továbbá a hivatalos iratokban arra is, hogy míg a Warner elfogadható megállapodásra jutott a helyzet kapcsán a két főszereplővel, Keanu Reevesszel és Carrie-Anne Moss-szal, valamint Lana Wachowski rendezővel, sőt egy másik mozi, a Dűne esetében az szintén társfinanszírozó Legendaryval is, egyik legrégebbi partnerét, a Village Roadshow-t teljesen kifelejtette a tárgyalásokból. 

Mondanunk sem kell, a Village Roadshow egyetlen petákot sem kap az HBO Max bevételeiből, ezért is lett volna számukra annyira fontos az, hogy jól teljesítsen a mozikban a Mátrix: Feltámadások. A rossz eredmények ráadásul a kereset szerint azt eredményezték, hogy a Village nem fogja tudni kifizetni a Warnernek a szerződésükben vállalt összeget, így pedig akár el is veszíthetik a filmhez fűződő jogaikat. Véleményük szerint egyébként a Warner más filmjeik, így a Charlie és a csokigyár és A holnap határa (Edge of Tomorrow) jogait is el akarja happolni tőlük. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Warner Bros. illetékesei közölték, választottbírósági eljárást indítottak a Village Roadshow ellen, magyarán ellentámadásba lendültek. Vagy lehet, hogy igazából ők adták le korábban az első lövést? Egészen pontosan így fogalmaztak:

"Ez a Village Roadshow komolytalan próbálkozása arra, hogy elkerülje szerződéses kötelezettségvállalását, és azt, hogy részt vegyenek a választottbírósági eljárásban, amelyet a múlt héten indítottunk ellenük. Nincs kétségünk afelől, hogy az ügyben a mi javunkra fognak dönteni."

Kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)