Hirdetés

Béremelést ígértek nekik, de leépítették a tesztelő részleget az Activisionnél

|

Hatalmas üzleti siker lett a legutóbbi Call of Duty, ennek örömére újabb leépítést szervez az Activision, ezúttal a tesztelők körében.

Hirdetés

Az elmúlt évtized egyik legnagyobb videojátékos botrányának került a középpontjába az Activision-Blizzard, miután hosszas nyomozás után igen jelentős pert indított a cég ellen a kaliforniai munkaügyi hatóság, amiért rengeteg diszkriminatív és igazságtalan munkahelyi gyakorlatra találtak bizonyítékokat.

A per indulása óta újabb súlyos vádak kerültek elő, melyek főleg a cég vezérigazgatója, Bobby Kotick ellen irányulnak, de hiába szorgalmazta a cég több partnere is az igazgató leváltását, sem az igazgatótanács, sem pedig maga Kotick nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek.

Most úgy tűnik, hogy a rengeteg negatív PR ellenére az Activision továbbra is egyenesen lefelé szeretne ásni abban a gödörben, amibe az év elején beleesett, ugyanis az idei játékai hatalmas anyagi sikere ellenére újabb leépítések történtek a cégnél.

Hirdetés

Idén nyáron már érkeztek különféle beszámolók arról, hogy az Activisionnél tesztelőként dolgozni nem egy nagy élmény, viszont a cég a legutóbbi húzásával új szintre emeleti az alkalmazottakkal szembeni kegyetlenkedést: Austin O'Brien, a Raven Software egyik közösségi menedzsere nemrég elárulta, hogy miután a cég hónapokig ígérgette a béremelést a QA részlegnek, most bejelentették, hogy bár meglesz az emelés, ezzel együtt a csapat egy részét el fogják engedni.

Az érintettek nem csak azért kritizálják ezt a lépést, mert az ígéretet egy keserű csavarral tartották be, hanem azért is, mert O'Brien elmondása szerint sok alkalmazott van, aki kifejezetten emiatt az állás miatt költözött Wisconsinba, amihez ráadásul semmilyen anyagi segítséget nem kaptak a cégtől.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Jason Schreier oknyomozó is felszólalt a témában és hozzátette, hogy az alkalmazottakat egyesével, egyéni interjúk során tájékoztatják a munkaviszonyuk sorsáról, viszont egyesek csak a jövőhétre kaptak időpontokat, ami azt jelenti, hogy egész hétvégén azon kell izgulniuk, hogy lesz-e munkájuk az ünnepek alatt vagy sem.

A döntés azért is érthetetlen, mert hiába rajtolt gyengébben a Call of Duty: Vanguard, mint az elődei, a Gameindustry.biz szerint még így is az év egyik legnagyobb megjelenése volt, ami bizonyosan rengeteg pénzt termelt az Activisionnek.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy az Activision ellentmondásosan kezeli a pénzügyeit, hiszen néhány hónappal ezelőtt a rengeteg negatív visszhang ellenére ismét hatalmas bónuszokat szavaztak meg Bobby Koticknak.

Sajnos hiába a rengeteg bizonyíték és negatív precedens, egyelőre még mindig nem látni a végét ennek a katasztrofális helyzetnek, de nagyon reméljük, hogy hamarosan végre olyan döntés is születik az ügyben, ami az alkalmazottak javát fogja szolgálni és nem azokét, akik a végkifejlettől függetlenül is teljes anyagi biztonságban maradnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)