Hirdetés

Bizonyos országban elérhetetlenné válhat a FIFA Ultimate Team

|

A FIFA kódjában most egy olyan sort fedeztek fel, mely arról árulkodik, hogy az EA felkészült a mód teljes letiltására egyes régiókban, nyilván az ellene indult perek miatt.

Hirdetés

A loot box jelenség egy összetett játékipari problémákra adott válasz, így egy egyszerű "a mikrotranzakció rossz" felkiáltással nem lehet lerendezni a dolgot. Persze vannak olyan esetek, amikor egyes kiadók a jóízlés határait messze túllépve próbálják kihalászni tárcánkból a nehezen megkeresett pénzünket.

Az EA-t például folyamatosan érik a kritikák mikrotranzakcióik miatt, ezeket legszemtelenebbül pedig egyértelműen sportjátékaikban használják, most azonban szorulhat a hurok, és a kiadónak muszáj lesz lépnie az ügyben, ha a bíróságokon elhasal. Ennek látjuk talán most első lépéseit.

Hirdetés

Az Ultimate Team lényegében egy gyűjtögetős kártyajáték, melyben olyan csomagokat vehetünk, amikben jobb játékosok lapulhatnak, akikkel bővíthetjük csapatunkat. A mechanikát már több országban is szerencsejátéknak minősítették és az Electronic Artsnak folyamatosan perekkel kell szembenéznie miatta.

Úgy tűnik azonban, hogy most a cégnél is betelt a pohár és az olyan országokban, ahol a hatóságoknak problémája van a mechanikával, inkább teljesen elérhetetlenné teszik a FIFA Ultimate Teamet. Legalábbis erről árulkodik az a felirat, melyet a legutóbbi frissítés után fedeztek fel a kódban:

"A FIFA Ultimate Team jelenleg nem elérhető az régiódban működő hatóságok követelései következtében."

Mindez persze nem jelenti azt, hogy egészen biztosan letiltja a játékmódot az EA bizonyos országokban, viszont a jelek szerint a cég felkészül erre az eshetőségekre is, ha néhol ez esetleg szükségessé válna az elmérgesedett jogi hercehurcák miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)