Hirdetés

Teljesen felborította a játékeladási toplistát a Black Friday

|

1,3 millió játékot vásároltak dobozosan a britek, ami 22%-kal kevesebb, mint tavaly, de akkor több nagy név került a boltok polcaira.

Hirdetés

A nagy leárazások vásárlók millióit csábították el a hétvégén, egyebek mellett videojátékokat is nagyon jó áron lehetett vásárolni. A Call of Duty: Modern Warfare természetesen most is nagyot ment, de a FIFA 20 jobban teljesített, így az EA sportjátéka állt a dobogó legfelső fokára.

Hirdetés

A legtöbb játékot (közel félmillió példányt) PlayStation 4-re vették, míg Xbox One-ra 413112, Switchre pedig 361967 példányt értékesítettek. A PS4 esetében a tavalyi Black Friday-hez képest ez 37%-os, az Xbox One-nál 26,7%-os zuhanást jelent, míg a Switchnél 44%-os növekedést. Az alábbi lista kialakulásához hozzájárult, hogy sokan olyan gépcsomagokat vettek, amik ezen játékok valamelyikét tartalmazták, és ezért ugorhatott a negyedik pozícióba a Sea of Thieves, illetve az ötödikbe a Minecraft. A VR-eladások szintén megugrottak, a PlayStation VR Worlds a 14., az Astro Bot Rescue Mission a 18., a Skyrim VR a 20., a Resident Evil 7 a 23., az Everybody's Golf VR pedig a 25. helyen tért vissza a top 40-be. Érdekes még, hogy a Marvel's Spider-Man a 13. helyet szerezte meg, viszont a Death Stranding a 13. helyről a 33-ra zuhant vissza, a Shenmue III és a Football Manager 2020 pedig sehol nincsenek, holott egy hete debütáltak. Íme az elmúlt hét top 10-es listája.

1. FIFA 20
2. Call of Duty: Modern Warfare
3. Star Wars Jedi: Fallen Order
4. Sea of Thieves
5. Minecraft: Xbox Edition
6. Pokémon Sword
7. Mario Kart 8: Deluxe
8. Pokémon Shield
9. Luigi's Mansion 3
10. Minecraft: Nintendo Switch Edition

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)