Hirdetés

Távozik a Blizzard egyik alapítója

|

Közel harminc év után hagyja ott a csapatot Frank Pearce, szeretné átadni a helyét a fiatalabb generációnak.

Hirdetés

A vállalat egyik alapítója, Mike Morhaime nemrég egy előadás keretében a törölt projektjeikről (a StarCraft: Ghostról és a Titanról) beszélt, akkor még nem is gondoltuk, hogy nem csupán ezek a meghiúsult játékok okoznak majd szomorúságot a rajongók körében, hanem egy másik alapító távozása is. 

Hirdetés

Egy közleményből ugyanis kiderült, hogy a Blizzard Entertainment másik alapítója (Morhaime és Allen Adham mellett) 28 év után elhagyja a fedélzetet, elmondása szerint elérkezett az idő arra, hogy átadja a stafétát a következő generációnak. Pierce kezdetben programozóként dolgozott olyan címeken, mint a The Lost Vikings, a Blackthorne, a Diablo és a StarCraft, később pedig előlépett vezetővé. Az ő távozásával csupán Adham marad a vállalatnál az alapítók közül, Morhaime ugyanis egy éve hagyta el a Blizzardot (2004-ben egyébként Adham is így döntött, de 2016-ban visszatért).

Pierce elmondta, hogy szeretne sokkal több időt tölteni a szabadban, megtanulni valamilyen hangszeren játszani, több időt fordítani az életének azon részeire, amiknek eddig nem szentelt elég figyelmet - és természetesen továbbra is a Blizzard család része fog maradni. Ennyi év után ezt talán már mondani sem kell.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)