Hirdetés

A Blizzard elveszítette egyik nagy szponzorát a hongkongi botrány miatt

|

A rajongók haragja után most egy fontos támogató elvesztésével is meg kell birkóznia a cégnek.

Hirdetés

Még mindig nincs vége annak az eseménysorozatnak, amelyet Blitzchung kizárása indított el. A profi Hearthstone játékos ugyebár azzal húzta ki a gyufát a Blizzardnál, hogy élő adásban fejezte ki támogatását a hongkongi tüntetők felé. bár azóta megenyhült a Blizzard, és redukálták a játékos büntetését, ettől még a rajongók haragja nem csökkent, sőt az amerikai kongresszus is beolvasott a cégnek. Most pedig úgy tűnik, anyagilag is kellemetlenül fognak kijönni az egész dologból.

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy Mitsubishi Motors Taiwan, vagyis a japán autógyártó tajvani ága beszüntette a Blizzard e-sport eseményeinek támogatását. Ez nagy érvágás lehet, mivel a Mitsubishi kifejezetten komoly támogatónak számított a régió nagy tornáinak esetében, de a legutóbbi Hearthstone versenyen már nem szerepelt a logójuk a szponzorok között. A szakításra két nappal a Blitzchung eset után került sor, elég furcsának tűnne, ha csupán véletlen egybeesésről lenne szó. A Mitsubishi újságírói kérdésekre felelve megerősítette az együttműködés beszüntetését, de a döntés mögött húzódó indokokat nem kívánta kommentálni. A szintén nagy szponzornak számító Coca Cola és ASUS ugyancsak nem fűzött kommentárt az eseményekhez. 

Tajvan egyébként eléggé hasonló helyzetben van, mint Hongkong: szuverenitását nem nagyon érdemes emlegetni, ha az ember meg szeretné tartani üzleti érdekeltségeit Kínában. Az Apple például nemrég letiltotta iOS-en a tajvani önálló zászlajának emojiját Hongkong és Makaó területén. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)