Hirdetés

Nagyi, adnál kölcsön pénzt? Megalapítanám a Blizzardot!

|

A BlizzCon előzetes műsorában Mike Morhaime is beült az előadásra, és elmesélt egy érdekes részletet a legendás cég születéséről.

Hirdetés

A Blizzard (akkor még Silicon & Synapse) alapítói, Allen Adham és Mike Mike Morhaime fejenként 10 000 dollárt dobtak a kasszába a kezdetekkor, 1991-ben. Mike nem a zsebéből húzta elő a tekintélyes összeget, hanem a nagymamájától kért 15 ezres kölcsönből fedezte azt.

Hirdetés

A pre-BlizzCon műsorban egy videóban a cég társalapítója bemutatta a Blizzard saját kincseskamráját, ahol még megvan az a 2 darab papír és egy kártya, amire a kölcsönnel kapcsolatos szerződést írták rá.

A mama 15 000 dollárral járult hozzá a Blizzard megalapításához, amit Morhaimenak havi 100 dolláros címletekben kellett visszafizetnie. A végén a mama semmilyen profitot nem kapott a kölcsönből.

"Gyakorlatilag ezzel kinyitotta előttünk az ajtókat, és így elindulhattunk."

Örök hálánk a Blizz nagyinak, aki nélkül ma jó eséllyel nem lenne World of Warcraft, Hearthstone vagy Overwatch. Tisztelet!

(a gif természetesen csak illusztáció, egyébként meg tisztelet minden nagyinak, minden nagy dolog születésében benne van a kezük)

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)