Hirdetés

Bob Iger visszatér a Disney élére a koronavírusjárvány idejére

|

A nyugdíjba vonulását tervező Iger és az utódja közti tervezett átmenetet megszakította a világjárvány.

Hirdetés

Rendesen keresztülhúzták a The Walt Disney Company vezetőségének számításait koronavírus és annak következményei. Pár nappal ezelőtt a vállalat kénytelen volt bezárni az összes Disney World parkot, illetve a körülmények megnehezítették a vezérigazgató váltást is, így Bob Iger a tanácsadói szerep helyett visszatért a cég élére.

Hirdetés

Iger 2005-től vezette a vállalatot, és február végén mondott le a pozícióról, amikor már meg is találták utódját, Bob Chapeket. Lemondását követően még 22 hónapon át segítette volna a céget, és az átállást Chapek vezetésére, viszont a koronavírus fenyegetése miatt úgy döntött, hogy egyelőre marad a Disney élén, amíg szükséges.

A New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy a válság és annak a Disney-re való hatása megkívánja, hogy aktívan segítsen utódjának és a cégnek, amíg el nem múlik a veszély. A parkok és a hotelek bezárásával rengeteg változtatást kell eszközölni, és ez Iger vezetése alatt fog történni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)