Hirdetés

Az Activision és az EA fejese is ott van a legjobban túlfizetett ügyvezetők között

|

Egy friss tanulmányból derült ki, hogy Bobby Kotick és Andrew Wilson is sokkal több pénzt visz haza, mint cégeik átlag dolgozói.

Hirdetés

A két kiadóóriás egyébként sincs éppen a népszerűségének csúcspontján, miután az Activision-Blizzard 800 dolgozójától vált meg, az EA pedig jó néhány ausztrál fejlesztőjének mutatott ajtót. Az As You Sow nevű nonprofit alapítvány jelentése sem tünteti fel éppen jó színben őket, ugyanis mindkét cég fejesének neve szerepel Amerika legtúlfizetettebb ügyvezetőinek listáján. 

Hirdetés

A cégvezetők díszes toplistáját több tényező alapján állították össze. Figyelmbe vették, hogy mennyit keres az adott személy, ez az összeg hányszorosa a cég alkalmazottainak átlagos fizetésének, valamint hogy hány részvényes szavazott a fizetés ellen.

Ezek alapján Bobby Kotick 45. a listán, akinek évi - forintba átszámolva - több mint 8 milliárdos fizetése 306-szorosa egy átlagos Activision alkalmazotténak. Andrew Wilson 10 milliárdos fizetésével épphogy belefért a százba (98. helyen szerepel). Annak ellenére, hogy többet keres és összehasonlításban is 371-szer nagyobb a fizetése, mint az EA átlag, azért szerepelhet hátrébb a listán, mint activisionös kollégája, mert fizetését kevesebb részvényes ellenezte. A tanulmány szerint Kotick 3 és fél-, Wilson pedig 5 és félmilliárddal kap többet annál, amennyi korrekt lenne.

A két cég neve mellett olyan vállalatok szerepelnek még a listán, mint a Disney, a Netfilx vagy a 20th Century Fox.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)