Hirdetés

Bobby Kotick megpróbálta megnyugtatni munkatársait, de ezzel is csak felbőszítette őket

|

Az Activision Blizzard ügyvezetője hiába ígérte, nem válaszolt a dolgozói legégetőbb kérdéseire.

Hirdetés

Belsős források szerint csütörtök reggel Bobby Kotick, az Activision Blizzard első embere egy, minden munkatárs meghívásával rendezett találkozót tartott, hogy beszéljen kollégáival a kiadó héten bejelentett felvásárlásáról. Ám a rövid videóhívás után a munkatársak közül többen ahelyett, hogy nyugodtan tekintenének cégük jövőjére, inkább még elégedetlenebbek lettek.

Kotick rögtön azzal kivívta az Activision Blizzard dolgozóinak ellenszenvét, hogy elkésett az általa tartott előadásról, ami mindössze tizenhat percig tartott. Kiemelte, hogy a Microsoft megpróbál majd "annyi embert megtartani, amennyit csak lehetséges", a beosztottak munkahelyének jövője mellett pedig sajátjáról is beszélt az ügyvezető.

Hirdetés

Erről így szólt Kotick:

"Azt elmondthatom, hogy vállalt kötelezettségem a cég felé, hogy a helyemen maradok. Amint pedig az üzlet lezárul, azt vállaltam a Microsoft felé, hogy addig maradok, amíg csak szükséges, hogy nagyszerűen megoldhassuk az átállást és az integrációt [az Activision Blizzardét az Xbox céges struktúrájába]."

A kiadóóriás munkatársai ezt úgy értelmezik, hogy Kotick a felvásárlás véglegesítését követően nem marad a helyén, bár erre csak utalt a vezető, aki így is legalább egy évig még aktívan folytatja munkáját a jelenlegi beosztásában. Ezért is volt talán sokak számára csalódás, hogy Kotick hiába adott választ kérdésekre, amiket elméletileg a dolgozók küldhettek be e-mailben, nem reagált érdemben sem a Raven dolgozóinak sztrájkjára, sem arra, mit kezdenek a cégcsoport szexuális zaklatási, diszkriminációs, és más visszaélési botrányaival.

Amellett, hogy az igazgató szavai egy jövőbeli leépítés veszélyét is meglebegtették a dolgozók előtt, a Wahsington Postnak és a Kotakunak nyilatkozó munkatársak szerint más szempontból is lesujtó volt az előadás.

"Mondott néhány felszínesen kedves dolgot arról, mennyire törődik az ABK csapataival és alkalmazottaival, de ha tényleg törődne velünk, akkor foglalkozna a tényleges problémáinkkal"

- fogalmazott az egyikük.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ehelyett állítólag Kotick azzal viccelődött, hogy az Activision Blizzardnál nem lesz kötelező átállni a Microsoft Teamsre, és arról beszélt, hogy a cégóriás érdeklődik a metaverzum iránt.

"Az Activisiont a gyerekeihez hasonlította, szóval azt várom, hogy nem fogja csak úgy elengedni. De így, hogy nem esett szó sem a sztrájkról, sem a perről, sem a többi elhúzódó problémáról, olyan, mintha nem is kérdezz-felelek lett volna. Akár el is olvashattunk volna egy sajtóközleményt és aludhattunk volna még 15 percet"

- nyilatkozott az egyik dolgozó. Kotick egyik kollégája, a Blizzardot vezető Mike Ybarra nemrég néhány konkrét intézkedésről is beszámolt nyilvánosan, de értelemszerűen a felette is álló Koticktól méginkább szükség lett volna hasonló, a problémamegoldás iránti elkötelezettségét jelző nyilatkozatra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)