Hirdetés

Bobby Kotick szeretne új Guitar Hero játékot, szerinte az Xboxszal összejöhet

|

Hiába hasalt el a Guitar Hero Live, ő bízik abban, hogy egy folytatás sikeres lehetne.

Hirdetés

Még mindig kérdéses, pontosan mi lesz az Activisiont évtizedek óta vezető Bobby Kotick sorsa, maradhat-e a cégnél, vagy miután végbemegy az Xbox általi felvásárlás, és Phil Spencer tölti be az Activision Blizzard vezérigazgatói pozícióját, távozni kényszerül az évek során felhalmozott és az üzlet miatt bezsebelt, felfoghatatlan mennyiségű pénzzel. Erről valószínűleg egyik fél sem fog több részletet elárulni, amíg a tranzakció le nem zárul, de nem is maradnak szótlanok.

VentureBeatnek nyilatkozva Kotick elmondta, az Xboxnak köszönhetően végre feltámadhat a Guitar Hero sorozat, amit utoljára 2015-ben próbáltak meg életre kelteni, de olyannyira nem jött össze, hogy az akkor megjelent Guitar Hero Live szervereit lekapcsolták, a játék izgalmasabb fele elérhetetlenné vált.

Hirdetés

"Már jó ideje akartam egy új Guitar Herót, de nem szerettem volna a gyártásra, az ellátási láncra és a hardveres minőségellenőrzésre csapatokat állítani. Emellett a chiphiány is óriási. Nem volt lehetőségünk megcsinálni ezt. Nagyon menő elképzelésem volt a következő Guitar Heróról, de rá kellett jönnöm, hogy nincs elegendő erőforrásunk hozzá."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Szót ejtett a Skylanders sorozatról is, ami a toys-to-life műfaj legjelesebb képviselője volt éveken át.

"Karrierem egyik legnagyobb csalódása, hogy mások gyenge alternatívákat készítettek. Ezzel elárasztották a piacot, tönkretették azt, ami egy remek lehetőség volt a jövőre nézve."

Kotick szerint a Microsoft meg tudná oldani a gyártási problémákat, sőt, a Candy Crush sorozat jövőjének is megalapozhat. Mindig is zavarta, hogy nincs elég interakció a játékosk között, többjátékos móddal dobná fel a játékot. Pozitívan nyilatkozott továbbá a metaverzumról is, melynek előretörése segítette a döntésben a cég eladása kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)