Hirdetés

Bojkottra szólít fel egy szinkronszínésznő, amiért nevetségesen alacsony összeget ajánlottak neki

|

Videóban jelezte, hogy szerinte senkinek nem kellene játszania a Bayonetta 3-mal.

Hirdetés

Mindig nehezen viselik a rajongók, ha kedvencüket más szinkronizálja, mint akit megszoktak: a Metal Gear Solid V megjelenése előtt abból volt botrány, hogy David Haytert Kiefer Sutherlandre cserélték, a Splinter Cell játékok főszereplője, Sam Fisher pedig Michael Ironside helyett Eric Johnson hangján szólalt meg a Blacklistben (aztán amikor a Ghost Recon: Wildlandsben cameózott, már ismét Ironside játszotta).

A széria eddigi két részében, illetve a Super Smash Bros. játékokban a címszereplő Bayonetta angol szinkronhangja Hellena Taylor volt, a színésznő főleg ezen szerepe miatt ismert. A Bayonetta 3-ban viszont nem tér vissza, és mint kiderült, ez nem teljesen rajta múlt.

Hirdetés

Miután a PlatinumGames bejelentette, hogy a szerepre a jóval nevesebb Jennifer Hale-t kérték fel (ő volt például a női Shepard hangja a Mass Effectekben), Taylor Twitteren közétett videóiban közölte, hogy azért nem ő lesz Bayonetta a következő játékban, mert mindössze 4000 dollárt ajánlottak neki. Bojkottra szólított fel, azt kérte, hogy a játékosok azt a pénzt, amit a Bayonetta 3-ra költöttek volna, költsék jótékony célra inkább.

Úgy érzi, képzettsége és karrierje, valamint a karakter formálásában betöltött szerepe miatt többet érdemelt volna, sőt, első körben még a fent említettnél is kevesebbet ajánlottak neki, miután behívták meghallgatásra. Személyesen Hideki Kamiyával, a játék rendezőjével beszélt, aki elmondta, nagyra értékeli a hozzájárulást, de mégis csak 4000 dollárt kínált, amit Taylor sértésnek vett. Az, hogy a minimálbérnek megfelelő összeget sem tudja megkeresni, depressziót és szorongást okozott nála, félt, hogy utcára kerül, nincstelenné válik, és öngyilkossági gondolatok is cikáztak a fejében.

Kamiya Twitteren röviden, fenyegetőző hangnemben reagált, de rá egyébként is jellemző, hogy mindenkit tilt, aki valamiért nem szimpatikus neki. Azt nem tudni, hogy Hale mennyiért vállalta el a munkát, illetve hogy mi az elfogadott átlagfizetés a videojátékos szinkronszínészek esetében.

A szinkronszínészek rendszeresen szót emelnek alulfizetettségük és túlterheltségük miatt, 2016-2017 környékén sztrájkot hirdettek, minek eredményeképp végül sikerült javítani a helyzetükön.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)