Hirdetés

Bónusszal biztatja felmondásra az alkalmazottait az átalakuló Riot Games

|

A cég új kilépési kedvezménye mintha azoknak szólna, akiknek nem tetszik a zaklatási vádak miatt kitalált új irány.

Hirdetés

A filmszakmát megrázó Metoo-mozgalom nyomán a játékiparban is szép sorban pattannak ki a különböző zaklatási és diszkriminációs botrányok, melyekből mások mellett nem csak a Ubisoft és az Activision Blizzard, de a League of Legends mögött álló Riot Games is kivette a maga részét.

A Los Angeles-i stúdió decemberben 100 millió dolláros kártérítést fizetett egy diszkriminációs perben, amit több női munkavállalója és két állami szerv folytatott ellene, most pedig korszakváltás előtt áll a cég, miután a vezérigazgató Nicolo Laurent nemrég egy hosszas blogposztban ecsetelte, hogy egy sokszínű, befogadó munkahelyet szeretnének létrehozni. A jelek szerint pedig úgy tűnik, hogy még fizetni is hajlandók azoknak, akik belerondítanának ebbe.

Hirdetés

A Riot ugyanis kiterjesztette a kilépő dolgozók kompenzációjára szolgáló Queue Dodge-programját. A kifejezés a gamingből származik, és azt takarja, amikor valaki már a lobbyban otthagyja a többjátékos meccseket. A Queue Dodge eredetileg azoknak az alkalmazottaknak szólt, akik a csatlakozások után 6 hónapon belül döntenek a lelépés mellett, az új formájában azonban már mindenkire vonatkozik.

A program kibővítésével bármelyik felmondó munkatárs megkapja az éves fizetése 25%-át, ami 15%-os bónusz a korábbi 10%-hoz képest. Ehhez jön még 3 hónapnyi egészségügyi juttatás, a kilépőknek pedig arra is van esélyük, hogy részesüljenek a márciusban kiosztásra kerülő dolgozói bónuszból. Nem árt viszont sietni a döntéssel, a kedvezményes dobbantásra ugyanis csak január végéig van lehetőség.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez pedig így összességében nagyon úgy hangzik, mintha a Riot egy gyors nagytakarítást végezne a Szép Új Világ beállta előtt, a CEO azonban a Business Insidernek nyilatkozva cáfolta ezt.

"Megpróbáljuk növelni az üzletünket. Csak biztosra akarunk menni, hogy a megfelelő csapattal dolgozunk, akik nagyon motiváltak."

- mondta Laurent. Mindenki döntse el maga, hogy hisz-e a vezetőnek, az mindenesetre biztos, hogy mostanság a Riot egy fokkal határozottabban kezeli a maga botrányát, mint az Activision Blizzard, akikkel már a LEGO sem üzletel szívesen

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)