Hirdetés

Bőségesen megjutalmazza Németország azon játékfejlesztőit, akik díjat nyernek játékukkal

|

Több tízezer euró repked a Deutscher Computerspielpreis díjátadón.

Hirdetés

Míg bizonyos országokban a videojátékokat látják minden jó elrontójának, vannak olyan helyek is, ahol az állam maga támogatja a játékfejlesztőket. Ha másért nem, azért érdemes befektetni, mert az iparágban jó pénz van, a jó játékokból mindenki profitálhat.

Németország is bátorítja fejlesztőit, a Deutscher Computerspielpreis (DCP) díjazottjai nem csak az elismeréseket és a meleg kézfogásokat kapták, hanem több tízezer eurónyi támogatást is, ami főleg a független fejlesztőknek jelenthet sokat.

Hirdetés

A május 11-én tartott díjátadó fődíját a Chained Echoest készítő Matthias Linda vitte el, aki ezért 100 ezer euróban részesült, és további 25 ezret kapott, miután jelölték a legjobb első játék kategóriájában is.

Utóbbiban a Signalis vitte el a 60 ezer eurós díjat, ami meg a legjobb hangzás és a legjobb német játék kategóriájában lett még jelölt, és ezért további 40 és 30 ezer euró járt fejlesztőinek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Michael Kellner államtitkár elmondta, a feltörekvő csapatok teljesítménye a bizonyíték arra, hogy a német játékiparban nagy lehetőségek rejlenek, és a következő években a támogatási rendszer továbbfejlesztésén fognak dolgozni, hogy felvehessék a versenyt a nemzetközi konkurensekkel.

A legjobb nem német játék egyébként a God of War: Ragnarök lett, de a Sony Santa Monicának nem járt ezért pénzjutalom, ahogy egyébként az év játékosának választott Pia Scholzot sem támogatták ilyen formában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)