Hirdetés

Brazília támogatja a hazai játékfejlesztést, elindult a Brazil Games Week

|

Bár a dél-amerikai ország nem a játékairól ismert, a brazil külügyminisztérium tesz azért, hogy ez megváltozzon.

Hirdetés

Ha megkérdeznénk egy járókelőt arról, hogy melyik a kedvenc brazil videojátéka, jó eséllyel nem tudna azonnal megnevezni egyet, pedig az elmúlt években érkezett néhány indie alkotás Dél-Amerika legnagyobb országából, ami jelentős sikereket ért el. Ottani fejlesztőknek köszönhetjük például a Horizon Chase Turbót, a Blazing Chrome-ot, a 99Vidast, a Sludge Life-ot és az Override: Mech City Brawlt is.

A brazil külügyminisztérium, az ApexBrasil, valamint a Brazil Games exportprogram együttműködésében idén már másodszor rendezik meg a Brazil Games Weeket, ami szeptember 26-29. között igyekszik felhívni a figyelmet az országban készülő, ígéretes játékokra.

Hirdetés

Egy a közelmúltban végzett kutatás alapján a brazil lakosság 75%-a játszott 2021-ben, és napjainkban 1009 játékfejlesztő stúdió működik ott, ami jelentős növekedés a 2018-ban számolt 375-höz képest. Számos olyan csapat van, ami nem saját alkotásokat készít, hanem másoknak segít be.

A hét folyamán a Brazil Games Week honlapján tájékozódhatunk a legjobb brazil játékokról, melyekből az alábbi videó is ízelítőt ad, de érdemes követni a magyar brazil nagykövetség Instagramját is bővebb infókért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)