Hirdetés

BREAKING: a Sony felvásárolja a Bungie-t

|

A Destiny fejlesztőcsapata nem kevesebb mint 3,6 milliárd dollárért kerül a Sonyhoz.

Hirdetés

Az utóbbi időben a Sony csak "kisebb" felvásárlásokban volt érdekelt, a Microsoft azonban teljesen letarolni készül a piacot, elvégre tavaly megvették az egész ZeniMax Mediát, és így a Bethesdát is 8,1 milliárd dollárért, nemrég pedig kiderült, hogy bekebelezik a komplett Activision Blizzardot 68,7 milliárd dollárért

Várható volt, hogy mindez nem marad válaszlépés nélkül, a Sony pedig ledobta saját bombáját: 3,6 milliárd dollárért megveszik a Bungie-t. Azt a Bungie-t, ami igazán nagy nevet a 2001-es Halo: Combat Evolveddal szerzett magának, és sokáig a Microsoft berkein belül foglalt helyet, később azonban a saját útját járta.

Hirdetés

Ezek a saját út pedig a Destiny-t és annak folytatását jelentette, immár az Activision kötelékében. Megvan a sajátos humora annak, hogy 2000 és 2007 között a Microsoft Game Studios alá tartozó, majd utána szorosan az Activisionnel összefonódó Bungie most a Sonyhoz került. 

Már a Destiny-játékok kapcsán is szoros volt egyébként az együttműködés a Sony és a Bungie között, erre most külön emlékeztetett bennünket Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment CEO-ja. Ő volt egyúttal az is, aki elsőként üdvözölte most a csapatot immár "a PlayStation családon belül".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az akvizíció lezárulta után a Bungie a Sony Interactive Entertainment "független leányvállalataként" működik majd tovább, a vezetőségben pedig továbbra is ott lesz Pete Parsons, a jelenlegi elnök-vezérigazgató, valamint a teljes mostani menedzsment. 

A Bungie felvásárlása egyébként olyan szempontból remek döntésnek tűnik, hogy pár év múlva, a jelenlegi szerződések lepörgése után könnyen lehet, hogy a PlayStation konzolokon már hiába keressük majd a Call of Duty-t, így a Sonynak saját, belsős fejlesztésű FPS-játékok kellenek.

Az ígéretek szerint ugyanakkor a Bungie továbbra is multiplatform stúdió marad, ami saját maga adhatja ki játékait. A Bungie illetékesei már most megerősítették, hogy nem fognak PS-exkluzív játékokon dolgozni a jövőben sem.

Az Activision Blizzard felvásárlásáról egyébként ebben a videóban meséltünk részletesen: 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)