Hirdetés

A Far Cry New Dawn az élen nyitott, a Crackdown 3-nak a top 10-be jutás sem sikerült

|

A brit játékosok a Far Cry New Dawnt akarták a legjobban, de ötödannyira se, mint a Far Cry 5-öt tavaly. A Metro Exodus viszont messze túlszárnyalta a Last Lightot.

Hirdetés

Nagyon izgatottan vártuk, hogy kiderüljön, a február 15-én megjelent játékok közül melyiknek sikerül a legjobb nyitóhétvégét összehoznia.

Hirdetés

A győztes a brit eladási toplistán a Far Cry New Dawn lett, viszont 86,5%-kal kevesebben vették meg a Far Cry 5-höz képest. Igaz, a GfK csak dobozos eladásokat néz, és a spin-offok jellemzően kevésbé kelendőek, mint a nagy epizódok, de ez a különbség akkor is hatalmas. Egyébként a játékosok 60 százaléka PS4-re, 39 százaléka Xbox One-ra szerezte be, a többiek meg PC-re.

A második helyre a Metro Exodus került, de csak 2000 példányon múlt, hogy nem sikerült az élre törnie. Több mint 50 százalékkal többet vittek belőle, mint a Last Lightból 2013-ban. 

A Jump Force a negyedik lett, a vásárlók 76 százaléka PS4-re szerezte be. A Crackdown 3-ra tizedannyian csaptak le, mint a Crackdown 2-re 9 évvel ezelőtt, aminek sok oka lehet azon felül is, hogy nem sikerült lázba hoznia a játékosokat. Az, hogy az Xbox Game Passban az első naptól kezdve megtalálható, bizonyára nem segített a dobozos értékesítésen. A tizenharmadik helyig sikerült felmásznia.

Más jelentős változás nem történt, alább szokás szerint a top 10, itt meg a top 40.

1. Far Cry New Dawn
2. Metro Exodus
3. Red Dead Redemption 2
4. Jump Force
5. FIFA 19
6. Resident Evil 2
7. New Super Mario Bros. U Deluxe
8. Kingdom Hearts III
9. Mario Kart 8 Deluxe
10. Call of Duty: Black Ops 4

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)