Hirdetés

Több mint egymilliárd dolláros bevételt termelt a Call of Duty franchise 2019-ben

|

A Black Ops 4-re még tavaly is sokan befizettek, a Modern Warfare pedig természetesen letarolta a kasszákat.

Hirdetés

Akik az Activision pénzügyi csődjére szeretnének koccintani, azok nem a tavalyi év alapján bontanak majd pezsgőt, ugyanis a kiadó aranytojást tojó tyúkja, a Call of Duty ismételten komoly summát hozott a konyhára. A Modern Warfare alsorozat feltámasztása bizony pénzügyileg is jó döntésnek bizonyult, elég csak az európai eladásokat nézni, ahol egyedül a FIFA 20 tudta megelőzni.

Hirdetés

Az Infinity Ward játéka ugyan nem volt hibátlan, de rengeteg játékost csalogatott vissza a Call of Duty sorozathoz, így év végére összesen 647 millió dollárral zárt a kasszáknál. A kissé negatív fogadtatással kezdő Black Ops 4 is megemberelte magát 2019-ben, ami nem kis mértékben köszönhető a tavaly érkező DLC-nek, így 487 millió dollárig sikerült kúsznia az ebből származó bevételeknek. Így összesen 1,1 milliárd dollár felett zárt az egész franchise. 

Ha ez a tendencia folytatódik, akkor nagyon valószínű, hogy a Modern Warfare az idei évben is komoly pénzeket fial majd az Activisionnek, és a folyamatosan érkező frissítések azt mutatják, hogy a fejlesztők nem vették még le a kezüket a játékmenet alakításáról, sőt régóta pletyka, hogy egy battle royale-lal is bővül majd választható játékmódok listája. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)