Hirdetés

Egyik franchise sem termel annyi pénzt, mint a Call of Duty

|

Az év tíz legjövedelmezőbb játékából hét tartozik az Acitivison sorozatába, bár a legsikeresebb cím pont nem az övé.

Hirdetés

Az NPD Group piacelemző vállalat kiadta a 2010-es évek 10 legjobban teljesítő játékának listáját. A rajta szereplő címek eredményeihez az amerikai eladásokat vették figyelembe Nintendo, PlayStation, Xbox és Steam platformokon. Nyilván senkit sem fog meglepni az első helyezett kiléte: a Grand Theft Auto V letarolta a mezőnyt. A maradék pozícióból azonban hetet megcsípett az Activision.

Hirdetés

Ha valaki még egyszer feltenné a kérdést, hogy mégis kell minden évben új Call of Duty-t kiadni, akkor itt megtalálja rá a választ:

1. - Grand Theft Auto V (Take-Two Interactive)
2. - Call of Duty: Black Ops (Activision Blizzard)
3. - Call of Duty: Black Ops 2 (Activision Blizzard)
4. - Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
5. - Call of Duty: Black Ops 3 (Activision Blizzard)
6. - Call of Duty: Ghosts (Activision Blizzard)
7. - Red Dead Redemption 2 (Take-Two Interactive)
8. - Call of Duty: WWII (Activision Blizzard)
9. - Call of Duty: Black Ops 4 (Activision Blizzard)
10. - Minecraft (Microsoft)

A top 10-ben nem bukkan fel a Modern Warfare, de ennek nagyrészt az az oka, hogy 2019. októberében jelent meg (így is nyerte az évet). A fenti felsorolásból még hiányzik az Advanced Warfare és az Infinite Warfare, de mindkettőt megtaláljuk a legkelendőbb 15-ben.

Ami igazán bámulatos eredmény, az a GTA V minden reális várakozást sokszorosan felülmúló népszerűsége. A játék a 2013-as megjelenése óta kirobbanthatatlan a steames top 10-ből, és amikor épp nem jelenik megy egy-egy fontosabb AAA-kategóriás cím, azonnal átveszi a vezető helyet a konzolos eladások tekintetében is. Mindezt persze leginkább a GTA Online-nak köszönheti. Kíváncsiak vagyunk, hogy tartja majd magát a következő évtizedben a Rockstar fejőstehene.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)