Hirdetés

Az év végén is ugyanazokat a játékokat vesszük, de megint feljött egy klasszikus

|

Sajnos viszonylag kevés hivatalos értékesítési toplista áll rendelkezésünkre, de a britek minden héten szállítják az adatokat a lemezes eladásokról. A lista élén a helyzet változatlan, de a GTA 5 már megint elindult felfelé.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság eladásait mérő UKIE egy új forrásból fogja lehívni az információit a jövő évtől kezdve. Az elmúlt több mint 20 évben a GfK adatait használták, de az csak dobozos játékeladásokat számolt, ezt pedig sokan kritizálták, tekintettel arra, hogy az ipar egyre jobban a digitális piac felé fordul (idén 20 százalékot esett a fizikai eladások száma 2018-hoz képest).

Hirdetés

A kritikák és a változások miatt a UKIE a jövőben a GSD adataira vált. A GSD megkapja az eladási számokat a dobozos játékokat árusító üzletektől, és emellett digitális eladási adatokat is kap a kiadóktól. Sajnos nem mindegyik kiadó hajlandó összejátszani velük (például a Nintendo és Bethesda), de még így is pontosabb képet fogunk kapni a jövőben.

Az utolsó, csak fizikai eladásokat tartalmazó egyesült királyságbeli eladási lista élén most is a Call of Duty: Modern Warfare áll, akárcsak a múlt héten, viszont egészen elképesztő a Grand Theft Auto V szívóssága, ismét bekerült a legjobb 10 közé december végére. Így alakult az év vége a briteknél:

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. FIFA 20
  3. Star Wars Jedi: Fallen Order
  4. Mario Kart 8: Deluxe
  5. Luigi's Mansion 3
  6. Grand Theft Auto V
  7. Borderlands 3
  8. Just Dance 2020
  9. Pokémon Sword
  10. Crash Team Racing: Nitro-Fueled

Volt köztetek, aki még gyorsan behúzott valamit a fentiek közül így az év végére?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)