Hirdetés

Bezárt a Dead Rising fejlesztőcsapata

|

A kiadó mérlegelt, és a készülő játékok fényében úgy döntött, inkább lehúzzák a rolót.

Hirdetés

Egy lelkes társaság még 2005-ben alakította a Blue Castle Games névre keresztelt fejlesztőcsapatot, ami elsősorban sportjátékokon dolgozott, mielőtt 2010-ben megkapta a Dead Rising 2 fejlesztésének feladatát.

Hirdetés

A jól sikerült játék után a Capcom fel is vásárolta a stúdiót, ami már Capcom Vancouver néven készítette a sorozat harmadik és negyedik részét, valamint a mobilos Puzzle Fightert. A dolgok azonban nem mentek túl jól az utóbbi időben, tegnap már arról is hírt adtunk, hogy a csapat saját projektjeit törölték, miután az elmúlt hónapokban a cég közel harmadát is leépítették. 

Sajnos itt sem áll meg a történet, nem maradhat önálló egység az itt dolgozó gárda, hogy így segítsen be más Capcom projektekbe, bezárják a céget. A döntés következtében 158 fejlesztő vesztette el az állását, és csak néhány ember maradt, akik a következő hónapokban a koordinálják a vállalat leépítését.

A kiadó úgy számol, hogy a törölt projektekkel durván 40 millió dollár ment a levesbe. Reméljük, hogy a dolgozók hamar kapnak új lehetőséget, mi pedig csendben siratjuk a Dead Rising 5-öt (főleg HP, a többiek egész jól viselik).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)