Hirdetés

Többet ér a CD Projekt, mint a Capcom

|

Az elmúlt pár hónapban rengeteget növekedett a CD Projekt értéke, mely ezzel Lengyelország egyik legértékesebb vállalatává vált.

Hirdetés

Nem a CD Projekt gyártja leggyorsabban a játékokat, viszont bármit kapunk tőlük (a múltban jellemzően Witchert, de úton van a Cyberpunk 2077 is), az biztos, hogy minőségi lesz. A The Witcher 3: Wild Hunt még mindig szépen fogy, a kiegészítők szintén, ezért a cég értéke folyamatosan növekszik.

Míg 2015-ben 17 lengyel zloty volt a részvények értéke, ez mára 70 zlotyira nőtt. A cég még tavaly nyáron jelentette be, hogy a piaci kapitalizáció átlépte az egymilliárd dollárt, mostanra pedig 1,6 milliárdra kúszott fel, amivel megelőzte például az 1,38 milliárdos Capcomot, és a nem a játékipar részeként működő lengyel cégekkel összehasonlítva is jól áll - összesítettben a 15. a tőzsdén. Értéke nem csak a Witcher játékok, hanem a GOG miatt is növekszik, elég jó ötlet volt azt létrehozni.

A cég éves pénzügyi jelentését március 30-án olvashatjuk, valószínűleg abban is szép nagy számok szerepelnek majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)