Hirdetés

Már több mint 25 millió Witcher játék fogyott

|

Befutott a CD Projekt RED 2016-os évre vonatkozó pénzügyi jelentése, amiben lenyűgöző számok állnak a Witcher 3 és az egész széria teljesítményével kapcsolatban.

Hirdetés

Nem mindenki számított rá a játéksorozat 2007-es indulásakor, hogy a Witcher RPG-k igazi szupersztár-csapattá változtatják a CD Projekt RED-et. A stúdiót is birtokló cégcsoport legutóbbi pénzügyi jelentéséből pedig kiderült, hogy a széria sikere 2016-ban sem hagyott alább.

A teljes CD Projekt (amibe a kiadó részleg is beletartozik) 584 millió lengyel zloty bevételt könyvelhetett el, amiből 251 millió zloty, azaz nagyjából 18 milliárd forint tiszta haszon volt. Ez ugyan nagyjából 25 százalékos visszaesést jelentett 2015-höz képest, de az várható volt, hogy a Witcher 3 alapjáték rajtja által hozott eredményeket nehéz lesz egy évvel később megismételni. A Wild Hunt és kiegészítői egyébként az első megjelenés óta eltelt másfél évben átlépték az egymilliárd zlotyt a bevételek tekintetében, az egész széria pedig 25 millió eladott példánynál jár. A Gwent és a Cyberpunk 2077 pedig valószínűleg további sikereket tartogatnak az így is rendkívül sikeres cégcsoportnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)