Hirdetés

A CD Projekt Red már a Cyberpunk 2077 megjelenés előtt bevételi rekordot döntött

|

A cég eddig legerősebb utolsó negyedévét zárta, ami nagyban köszönhető a The Witcher 3 switches verziójának és a Gwent androidos megjelenésének.

Hirdetés

Noha a Cyberpunk 2077 megjelenése még mindig odébb van, a CD Projekt Red pénzügyi teljesítménye így is rekordokat döntöget. A The Witcher 3 Nintendo Switchen is meglehetősen kelendő, ami bizonyítja, hogy nem csak a grafikájával képes sikert aratni a lengyel csapat játéka, akik így fennállásuk legerősebb évzárását produkálták. 

Hirdetés

A cég pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy a negyedik negyedévük olyan erősre sikeredett, mint még korábban soha; több mint 125 millió dolláros (nagyjából 41 milliárd forint) bevételükkel 44%-kal teljesítették túl a tavalyi bevételüket. Ez jócskán köszönhető a Witcher körüli felhajtásnak, amit a Netflix sikere generált, és sokan szerezték be Geralt kalandját Switchre is.

Mivel a CD Projekt Red egyelőre csak a szörnyvadászos franchise-hoz kapcsolódó címekkel büszkélkedhet, így az anyagi siker másik komponense is itt keresendő, noha erre talán kevesebben gondoltunk volna. Rengeteg pénz folyt be ugyanis a Gwentből, ami nemrég jelent meg Androidra, és úgy tűnik, hogy az emberek jelentős összegeket pakoltak bele a mikrotranzakciókba.

Valószínű, hogy a cég idén újabb rekordokat döntöget majd, ugyanis előre láthatólag szeptember 17-én jelenik meg a Cyberpunk 2077, amit a játékosvilág évek óta szinte egy emberként vár. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)