Hirdetés

Célegyenesbe ért a Bethesda felvásárlása, a Microsoft megkapta az Európai Bizottság engedélyét

|

Nem találtak semmiféle aggályos pontot a felvásárlásban, a Microsoft tényleg megszerezheti az egész Bethesdát.

Hirdetés

Február elején írtunk arról, hogy bár már 2020 őszén bejelentették, hogy a Microsoft felvásárolja a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMaxot 7 és fél milliárd dollárért, azért ez még korántsem ilyen egyszerű ügy. Az akvizíció véghezviteléhez ugyanis különböző engedélyekre van szükség, az egyik fontos mozzanat például az volt, hogy rábólint-e az adásvételre az Európai Bizottság.

Most pedig a vizsgálat lezárulta után kijelenthetjük: rábólintott. Az eljárást egyébként maga a Microsoft kezdeményezte múlt hónapban annak érdekében, hogy jó előre tisztázza magát bármiféle anti-tröszt vád alól.

Hirdetés

Mindezek fényében kijelenthető, hogy minden komolyabb akadály elhárult az elől, hogy a Microsoft ténylegesen bekebelezze az egész Bethesdát. Azt már korábban is tudtuk, hogy a korábban megkötött PlayStation-exkluzív szerződések nem lesznek megpiszkálva, tehát a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo először a Sony konzoljaira fog megjelenni.

A jövő viszont kérdéses, egyelőre nem derült ki, hogy a későbbiekben érkező Bethesda játékok továbbra is teljesen multiplatform címek lesznek-e, vagy esetleg lekorlátozzák a megjelenésüket PC-re és Xbox konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)