Hirdetés

Csatlakozott a Paradoxhoz a Civilization V vezető dizájnere

|

Jon Shafer egy egyelőre be nem jelentett játék fejlesztését fogja levezényelni a részletgazdag stratégiai játékairól ismert kiadónál.

Hirdetés

Már több, mint tíz éve, hogy Jon Shafer lelkes modderből a Firaxis és a Civilization-sorozat egyik dizájnerévé vált, most pedig úgy döntött, hogy újfajta kihívásokat keres. A Paradox Interactive most egy sajtóközleményben jelentette be, hogy a veterán fejlesztő csatlakozott a soraikhoz.

Shafert a játékosok leginkább a Civilization V miatt ismerhetik, de korábban dizájnerként dolgozott a negyedik rész két kiegészítőjén, a Beyond the Swordon és a Warlords-on is. A Paradox közleményét a stúdió alelnöke, Johan Andersson írta, aki azt reméli, hogy Shafer tudása sokat fog majd hozzátenni a következő projektjeikhez:

"Jon csatlakozása a csapatunkhoz mindannyiunk számára rendkívül izgalmas, hiszen gyakorlatilag mindannyian ismerjük és szeretjük a munkásságát. Bevenni egy új dizánert a csapatba mindig nagy kihívás, hiszen a rajongóinknak magasak az elvárásaik a játékainkkal kapcsolatban. Jont már tizenöt éve ismerem és nagyon örülök, hogy most együtt dolgozhatok vele. Jonnam egvan a tapasztalata ahhoz, hogy mély és komplex játékokat tervezzen meg és teljesen átlátja a mi dizájnfilozófiánkat. Alig várom, hogy megoszthassuk a következő munkáját a rajongóinkkal."

Shafer is kiadott egy rövid közleményt a váltással kapcsolatban, melyből kiderül, hogy ő maga is rajong a Paradox játékaiért:

"Évek óta nagy rajongója vagyok a Paradox játékainak és hihetetlen érzés, hogy egy csapatban dolgozhatok a kedvenc játékaim fejlesztőivel. Mindig is oda voltam a stratégiai játékokért és nem igazán van olyan csapat, akik náluk változatosabb stratégiai élményeket tudnak megalkotni. Már alig várom, hogy a következő megjelenésükön dolgozhassak!"

Egyelőre persze még nem derült ki, hogy Shafer pontosan milyen projekten is fogja elkezdeni a Paradoxos pályafutását, de a cég megígérte, hogy a jövőben több információ is ki fog derülni. Egyébként ettől függetlenül Shafer továbbra is dolgozik a Kickstarteren finanszírozott At the Gates nevű projektjén, ami ugye nem összekeverendő a klasszikus svéd death metál bandával.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)