Hirdetés

Elképesztő összegért vásárolták fel a Clash of Clans fejlesztőjét

|

A League of Legendset fejlesztő Riot Games többségi tulajdonosa, a kínai Tencent csapott le a népszerű mobiljáték készítőire.

Hirdetés

Mióta az Activision megvette a Candy Crush Sagával taroló Kinget, már csak kicsit lepődünk meg azon, milyen durva pénz van a mobiljáték iparban. A Clash of Clans napjaink egyik legnépszerűbb (és legtöbb bevételt termelő) címe, amiért a Tencent hajlandó volt 8,6 milliárd dollárt fizetni, így míg a cég értéke a tavaly 5,25 milliárd volt, mostanra duplájára, 10,2 milliárdra növekedett.

Korábban a japán SoftBank tulajdonában volt a Supercell részvényeinek nagy része, ezt vásárolja meg egyben a Tencent, így előbbi teljesen kiszáll. A Wall Street Journal szerint azzal, hogy a Tencent egyszerre birtokolja a League of Legends csapatát és a Supercellt, vezető céggé válik a PC-s játékok piacán. A fejlesztőkhöz tartozik a Clash of Clans mellett a Clash Royale, a Hay Day és a Boom Beach is, melyek állandó szereplői a toplisták élmezőnyének. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)