Hirdetés

A Comcast 65 milliárdos ajánlattal ütné ki a Disney-t a 21st Century Fox kapcsán

|

A Disney mellett most az Egyesült Államok egyik legnagyobb internetszolgáltatója is ajánlatot tett a 21st Century Foxra.

Hirdetés

A tavalyi év egyik legfontosabb üzleti eseménye volt, amikor már mindenki elkönyvelte magában, hogy a Disney bekebelezte a 21st Century Foxot, legalábbis mindent, ami nem a különféle hír- és sportcsatornák közé tartozik. Ez természetesen egy újabb hatalmas lépés lett volna a cég szórakoztatóipari világuralma felé, viszont most úgy tűnik, ez nem lejátszott meccs.

Hirdetés

A Comcast, vagyis az Egyesült Államok egyik legnagyobb internetszolgáltatója, a napokban tett egy 65 milliárd dolláros ajánlatot a 21st Century Foxnak. Tavaly a Disney 52,2 milliárd dolláros csomagot ajánlott, melynek egy részét készpénzben, egy részét részvényekben tolták volna bele az üzletbe, mindenki azt hitte, ezzel a korábban is érdeklődő Comcast már nem száll versenybe, és a szakértők is azt gondolták, hogy a versenyhivatal is nagyobb valószínűséggel hagyná jóvá a Disney-féle fúziót. Most azonban a 65 millárd dolláros ajánlat kemény tétet jelent, ráadásul az egészet készpénzben fizetnék, aminek az előteremtéséhez már tárgyalnak befektetési bankokkal.

Az internetszolgáltató egyébként azért bátorodott fel ennyire, mert a napokban a bíróság visszautasította a Trump adminisztráció arra vonatkozó kísérletét, hogy meggátolják az AT&T (szintén egy szolgáltató) és a Time Warner közötti üzletet, ezért is gondolhatta a Comcast, hogy az ő esetükben sem tudnának megálljt parancsolni a felvásárlásnak.

A Fox korábban már elutasította egyszer a Comcastot, viszont a szolgáltató úgy gondolja, ezúttal minden össze fog jönni:

"Magabiztosak vagyunk, hogy a tranzakciónkhoz minden engedélyt időben meg tudunk majd szerezni, és hogy a megfelelő hatóságok nagyobb eséllyel fogják a mi ajánlatunkat jóvá hagyni, mint a Disney-ét."

Ha a Comcastnak valóban sikerül a terve, akkor akár komoly kihívója is lehet a Disney már-már monopol helyzetének a szórakoztatóiparban, hiszen többek között Marveles szellemi tulajdonok is a kezükbe kerülnének. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)