Hirdetés

Több átláthatóságot követel a fogyasztóvédelem a CS:GO Lotto ügye miatt

|

Az amerikai Federal Trade Commission kemény feltételeket szabott azoknak, akik fogadóoldalakat akarnak üzemeltetni.

Hirdetés

Még tavaly történt az az esett, hogy a Valve lecsapott a CS:GO Lotto nevű fogadóoldal üzemeltetőire, miután Trevor Martin és Tom Cassell youtuberként népszerűsítették az oldalt, de titkolták, hogy gyakorlatilag ők annak a tulajdonosai. Az amerikai Federal Trade Commission (tehát gyakorlatilag a helyi fogyasztóvédelem) most közbelépett az ügyben.

A szervezet elrendelte, hogy mostantól mindenkinek, aki ilyesfajta oldal üzemeltetéséből veszi ki a részét, annak világosan tisztáznia kell a kapcsolatát vele:

"A Bizottság elrendeli, hogy Martin és Cassell egyértelműen hozzák nyilvánosságra minden anyagi kapcsolatukat minden üzletfelükkel vagy egyéb reklámozott termékkel, illetve szolgáltatással."

Ezen felül az FTC még további 21 ismert közösségi figurának küldött ki figyelmeztetőleveleket ezzel kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy nem csak Martin és Cassell keveredhetnek érdekütközési botrányba.

Persze itt fontos arra is emlékezni, hogy míg az FTC most lehetővé tette egy ilyen oldal működését bizonyos feltételek mellett, a Valve továbbra sem támogatja azt, hogy az ő rendszerük API-ját ilyen oldalak használják fel, tehát a CS:GO fogadóoldalak továbbra is gyakorlatilag tiltott zónában mozognak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)