Hirdetés

Counter-Strike: Global Offensive - a belgák és hollandok már nem nyithatnak ládákat

|

Belgiumban és Hollandiában szerencsejátéknak minősítették a loot boxokat, a Valve pedig inkább lépett, mielőtt a játékot magát is betiltanák.

Hirdetés

Országonként más és más véleménnyel vannak az illetékes hatóságok arról, szerencsejátéknak tekinthető-e a loot box. Van, aki szerint igen, mások úgy gondolják, a jelenlegi definíciónak nem felel meg, de törvénymódosítás után már lehetne szabályozni a területet. Néhányan meg szimplán nem foglalkoznak vele.

Hirdetés

Hollandia áprilisban 10 játékot vizsgált, ebből 4 esetében (nem tudni, melyek) állapította meg, hogy az abban talált rendszer szabálysértő. A belgák ugyanekkor a FIFA 18, az Overwatch és a CS:GO esetében találtak szabálytalanságot (a Battlefront 2-t is megnézték, de addigra a DICE már átvariált mindent).

A két ország játékosai mostantól kénytelenek eltűrni, hogy nem nyithatnak ládákat. A CS:GO legutóbbi frissítése kikapcsolta számukra a lehetőséget, és bár a Hollandiában korábban lelőtt cserélgetés újra elérhető, így már nem sokat ér.

Az Egyesült Királyság és Franciaország játékosainak nincs miért aggódni, ahogy egyelőre nekünk sem, de nem árt tudni, mi történik a világban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)