Hirdetés

A Crytek a nagy csőd közepette több száz milliót fektet be Törökországban?

|

Egyre zavarosabb a Crytek anyagi helyzete: az alkalmazottak nem kaptak pénzt, de cég mégis hatalmas összegeket fektetett be más országokban. Mi történik itt?

Hirdetés

Nem először fordul elő, hogy a Crytek nem tudja fizetni az alkalmazottait, viszont sajnos az elmúlt napokban katasztrófális következményekkel jártak a cég elmaradásai. Több stúdiót is bezártak világszerte, köztük sajnos a magyarországi részleget is, most viszont igen érdekes dolgok derültek ki arról, hogy mit is csinált a cég a háttérben, miközben ez lezajlott.

A napokban Törökország miniszterelnöke, Binali Yıldırım beszédet tartott az 500 Great Exporters díjátadó ceremónián, ahol az alábbi rendkívül érdekes mondatok hangzottak el:

"Van egy Giresunban született ember, aki most Németországban él és ő a játékipar egyik legfontosabb vezetője. Egy 500 millió dolláros befektetést hoznak országunkba és habár a technológia, amivel foglalkoznak számomra felfoghatatlan, azt még én is értem, hogy a jövő az innovációra támaszkodik."

A miniszterelnök azt is megemlítette, hogy a titokzatos befektetőnek két szintén török testvére is van, így pedig már nyilvánvaló, hogy kikről is van szó. Talán nem tudjátok, de a Crytek vezérigazgatója, Cevat Yerli és két testvére (Faruk és Avni) török bevándorlók szülöttei és egészen véletlenül pont Giresunból származnak.

Ez igen furcsa, mert míg több újságcikk is megjelent, ami megerősíti ezt a hírt, elég nehéz elképzelni, hogy a Crytek ennyi pénzt fektessen bele akármibe, miután a saját alkalmazottait sem tudja kifizetni.

Az isztambuli Crytek cáfolja a befektetési híreket, viszont további részleteket nem árultak el arról, hogy pontosan mi is történik a háttérben. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy mi fog kisülni ebből a rendkívül érdekes fejleményből.

Ti mit gondoltok? Mi történik a háttérben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)