Hirdetés

A Crytek bezárta öt stúdióját, köztük a magyar részleget

|

A magyar, a bolgár, a dél-koreai, a kínai és a török Crytek stúdiónál is lehúzták a rolót, tragikus helyzetbe került a cég.

Hirdetés

Nemrégiben írtunk arról, hogy komoly gondok lehetnek a Cryteknél, ugyanis a dolgozók béreit nem fizetik ki, ráadásul a vezetőség nem is árul el semmit a cég jövőjével és az esetleges problémákkal kapcsolatban. Sajnos a dolog odáig fajult, hogy drasztikus lépésekre kellett elszánniuk magukat a Crytek vezetőinek. A mai nap bejelentették, hogy bezárják a magyar, a bolgár, a dél-koreai, a kínai és a török kirendeltséget is is.

Nekünk nyilvánvalóan a 2007-ben alapított Crytek Hungary elvesztése fáj a leginkább. Jelenleg így már mindösszesen kettő Crytek stúdió maradt talpon, az egyik a németországi Frankfurtban, illetve a másik az ukrán fővárosban, Kievben. A Crytek természetesen nem győzte hangsúlyozni, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az állásukat elveszített fejlesztők a lehető legjobb helyre kerülnek és összességében zökkenőmentesen mehessenek végbe a bezárások. 

A dolgozók körében terjeng továbbá egy pletyka is, mely szerint a cég úgy próbálja megoldani a kilátástalannak tűnő helyzetet, hogy eladja a free-to-play Warface játékot és annak folytatását az orosz Mail.ru kiadónak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)