Hirdetés

Csak később lesz döntés Bobby Kotick túlfizetésének ügyében

|

Az Activision szerint félrevezető információk befolyásolhatják a részvényeseket.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy a CtW befektetői csoport felszólította a részvényeseket, hogy vizsgálják felül az Activision Blizzard elnökének szerződését, mivel az még mindig irracionális összegeket vihet majd haza 2023-ig - mindezt azután, hogy egyszer már a felére csökkentették az igazgató fizetését, miután az 200 millió dolláros bónuszt tehetett zsebre. A döntés a következő ülésen került volna terítékre, viszont most újabb fejlemény történt az ügyben.

Az Activision bejelentette, hogy elhalasztja a vezetői fizetés megváltoztatásáról szóló végső döntést, mivel állítása szerint a részvényeseknek több időre van szükségük az ügy mérlegeléséhez.

Hirdetés

A tegnapi éves ülés egyik napirendi pontja lett volna többek között ez is, ám míg a többi tételt a befektetők jóváhagyták, addig a fizetés kérdésével egy külön alkalommal, június 21-én foglalkoznak majd - jelentette a Bloomberg

A kiadó szóvivője az oldalnak elmondta, hogy a késleltetés a részvényesek érdekeit szolgálja, és megfelelő időt ad a befektetőknek a megfontolásra, főleg olyan félrevezetőnek tartott reakciók után, mint a CtW Investment Group kritikája, amelynek célja a vállalat felelősségre vonása a "felelőtlen és etikátlan vállalati magatartásért és a túlzott vezetői fizetésért".

Ennek eredményeként a részvényesek csupán 57%-a hagyta jóvá a fizetési csomagot, amely csökkenés a korábbi évekhez képest. 

Június 21-én kiderül, hogy mire jutottak az illetékesek, mi pedig beszámolunk majd róla nektek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)