Hirdetés

Csapatosan mondanak fel Twitch irodáiban, sokan nem értenek egyet a vezetőség által megszabott iránnyal

|

Rengeteg fontos kollégát veszített a cég az elmúlt hónapokban. A legtöbbeknek elegük lett abból, hogy a véleményük süket fülekre talált.

Hirdetés

Amikor a céged 300 alkalmazottat veszít néhány hónap alatt, akkor az jelent valamit. Mondjuk úgy tűnik, hogy ez a Twitch vezetőségének még nem esett le, mert a 2021-es nagy felmondási hullámot idén egy újabb, 60 fős hullám követte. A streamingóriás szerkezetéből fontos fogaskerekek hullanak így ki.

Bloomberg jelentése szerint a legtöbben a vezetőséget hibáztatják. Szerintük a legnagyobb probléma, hogy a döntéshozók a felhasználók és a tartalomgyártók kizsigerelésével vannak elfoglalva.

Hirdetés

A cég egyre inkább arra koncentrál, hogy hogyan sajtolhat ki több pénzt a platformból, és nem arra, hogy egy egészséges és befogadó közösséget építsen. 

"A vezetőség egyszerűen kényelmetlennek érezte, amikor a középvezetők változásokat akartak."

Emellett sokan a felvételi stratégiát is bírálták. Marcus Graham, a Twitch egyik programjának korábbi vezetője szerint a fejeseknek sokkal fontosabbá vált a Szilícium-völgy üzletembereinek felmarkolása, mint az, hogy a gaming kultúrájához ténylegesen értő kollégákat foglalkoztassák. Ez már rövid távon is komoly károkat okozhat a Twitch megítélésének, a hosszútávú következményekről nem is szólva.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A cég korábbi pénzügyi igazgatója, Sara Clemens, és egykori tartalmi igazgatója, Michael Aragon is a közelmúltban hagyták ott a Twitchet. Kíváncsiak leszünk rá, hogy a kritikáknak és nyilatkozatoknak lesz-e bármilyen hatása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)