Hirdetés

Csúszik a Diablo IV és az Overwatch 2, máris lelép a Blizzard első női társelnöke

|

De azért jó híreket is tudott közölni befektetőivel az Activision Blizzard.

Hirdetés

Alighanem eljutottunk már arra a pontra az Activision Blizzard 2021-es teljesítményét nézve, hogy bármilyen eredményt is érjen el még az év hátralevő részében, azt ugyanúgy be fogják árnyékolni a céggel kapcsolatos negatív élmények, mint az eddigieket. Ráadásul a legfrissebb fejlemények alapján 2022 sem tűnik túlzottan rózsásnak.

Kezdjük talán a legkellemetlenebbel mind közül: most már biztos, hogy sem a Diablo IV, sem az Overwatch 2 nem jelenik meg jövőre, mert az Activision Blizzard úgy találta, hogy mindkét játék profitálna abból, ha hosszabb ideig sülnének a kemencében. Tekintve, hogy önként, vagy a zaklatási botrányok hatására, de több vezető beosztású fejlesztőt is elveszítettek a szóban forgó projektek, tényleg szükség lehet a halasztásra. Ami igazán aggasztó, hogy a kiadó közleménye ezúttal még ún. megjelenési ablakot sem említett, tehát legkorábban 2023-ban lehet belőlük valami.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan a Blizzard élére kinevezett Jen Oneal is bejelentette távozási szándékát, a Blizzardba teljesen beolvasztandó Vicarious Visions egykori vezetője a továbbiakban kívülről szeretne olyan változásokat elérni az iparban, amelyek az Activision Blizzardra is hatással lesznek. Teendőit Mike Ybarra, a Blizzard másik társelnöke veszi át.

Amiért mindennek hatására nem rohannak eladni részvényeiket a befektetők, az egyrészt amiatt van, mert nem egy válságot túlélt már a cég a múltban, hogy aztán megerősödve térjen vissza, másfelől pedig a szeptember 30-ával zárul negyedévet is sikerült pozitív mérleggel zárni számottevő növekedés mellett. Igaz ugyan, hogy a Call of Duty-ból származó bevételek 17 százalékkal csökkentek, de ezt a mobilos King és a Blizzard részlegek 22-22 százalékos plusza bőven ellensúlyozni tudta. Utóbbi főként a remekül sikerült Diablo II: Resurrected miatt kapott szárnyra. Összességében az előző év azonos időszakához viszonyítva 6 százalékkal emelkedtek az Activision Blizzard bevételei, "csekélyke" 2,07 milliárd dollárra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)