Hirdetés

Cuki zsebszörnyek verték el Kratost, de nagyon durván

|

A Pokémon Scarlet and Violet minden eddigi Nintendo címnél jobban nyitott, könnyedén felülmúlva a szintén rekorder God of War Ragnarök eladásait.

Hirdetés

November 18-án jelent meg a The Pokémon Company 9. generációs pokémonokat csatasorba küldő új játékpárosa, a Scarlet and Violet Nintendo Switchre, amely - a Pokémon Legends: Arceus sikerének köszönhetően - az első valóban nyílt világú szerepjáték a szériában, ráadásul négyfős kooperatív multiplayerrel gondoskodik arról, hogy csapatosan is mehessen a zsebszörnyek vadászata.

A Pokémon Scarlet and Violet felvonultatnak régi ismerősöket és új arcokat is, de természetesen nem maradhattak ki a legendás pokémonok sem, akik a dobozképen is feszítenek. A játék elején három cukiság közül kerül ki a kezdőpajtásunk: Sprigatito, Fuecoco és Quaxly áll az újonc edzők rendelkezésére, a statisztikák alapján pedig rengeteg játékosnak volt  már lehetősége választani.

Hirdetés

A Pokémon játékok mindig is rendkívül népszerűek voltak a Nintendo konzoljain, viszont a Pokémon Scarlet and Violet duó minden eddigi  eredményt felülmúlt: a The Pokémon Company bejelentése szerint a megjelenést követő három napon belül sikerült elérni a 10 millió eladott példányt globálisan. Csak Japánban 4,05 millió darabot sikerült értékesíteni, ami azt jelenti, hogy Sprigatitóék megelőzték a szigetország piacának eddigi csúcstartóját, a Splatoon 3-at. Ezzel a teljesítménnyel a Pokémon Scarlet and Violet rekordot állított fel, mivel eddig a Nintendo egyetlen játéka sem volt képes ilyen rövid idő alatt elérni ezt a mérföldkövet. De a Sonyé sem, holott a God of War Ragnarök lenyűgöző nyitánya is példa nélküli.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez azért is lehet meglepő, mert a Pokémon Scarlet & Violet sok kritikát kapott a megjelenésekor főleg a technikai gondok és bugok miatt, a Metacriticen például a kritikusi átlag 76, a játékosoké pedig sokkal-sokkal rosszabb, csak 2,9 több mint kétezer értékelés alapján. Ennek ellenére is rekordot dönteni bámulatos mutatvány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)