Hirdetés

Újabb leépítések a H1Z1 fejlesztőinek háza táján

|

Nagyon úgy tűnik, hogy a végéhez közeledik a Daybreak Game Company története.

Hirdetés

A korábban a PlanetSide 2-vel nevet szerző, az elmúlt években pedig a H1Z1 túlélő és battle royale módján dolgozó Daybreak csapata újabb dolgozókat bocsájtott el a cégtől. 2018 óta ez volt a harmadik leépítési hullám.

Hirdetés

A Daybreak a Gamasutra oldalán keresztül erősítette meg a menesztéseket egy hivatalos közleményben. A döntést azzal indokolják, hogy egy hosszútávú elképzelést szeretnének megvalósítani, amiben a jelenlegi címek támogatása mellett újabb játékokkal is készülnének. Ez persze nagyon szépen hangzik, ám tavaly december óta már harmadszorra bocsájtottak el a cégtől bő egy csapatnyi dolgozót, ami nem épp azt sugallja, hogy hosszú és virágzó jövőkép elé nézne a Daybreak.

A korábbi két leépítési hullámot követően egyébként nagyjából ugyanezzel az indoklással szolgált a cég. Az eredetileg H1Z1 néven futó, később az abból készült battle royale mellékág miatt Just Survive névre keresztelt túlélőjáték szervereit még 2018 októberében állították le véglegesen. Eközben az egykor óriási népszerűségnek örvendő H1Z1 manapság mindössze párszáz játékost tud csak a monitorok mögé csábítani a Steam statisztikái alapján.

Mit gondoltok, valóban hosszútávra rendezkedik a Daybreak, vagy csak elkeseredett tűzoltás zajlik a cégnél?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)