Hirdetés

Távozik pozíciójából a DC Comics egyik legfontosabb vezetője

|

DiDio irányította az utóbbi tíz évben a Marvel Comics legnagyobb konkurenciáját, most pedig végleg elhagyja a DC Comics kötelékét.

Hirdetés

2010 februárjában nevezte ki a DC Entertainment a legendás képregényrajzolót, Jim Lee-t, valamint az író Dan DiDiót a DC Comics társkiadóinak. Az mögöttünk álló évtizedben ők ketten feleltek tehát a képregényóriásért, nevükhöz fűződtek olyan fontos képregényes események, mint az Infinite Crisis, az 52, a New 52, valamint a DC Rebirth, nemrég pedig a Before Watchmen és a Doomsday Clock. Pénteken pedig hivatalosan is megerősítette a vállalat, hogy Dan DiDio felmondott.

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy DiDio miért hagyja ott egy évtized után a DC-t, de azért sejteni lehet, mi áll a háttérben. Jelenleg elég feszült a légkör az amerikai képregényiparban, ugyanis a fiatal olvasók kezdik elveszíteni kötődésüket ehhez a médiumhoz, sokkal szívesebben fordulnak inkább a közösségi média felé. A DC Entertainment (ez a DC Comics anyavállalata) mögött álló WarnerMediát 2018-ban vásárolta fel az AT&T, az új tulajdonosnak pedig elég konkrét tervei voltak, ennek keretein belül körvonalazódott például az HBO Max streaming szolgáltatás is - ide akarják ugyanis bevonzani a nézőket a különböző DC karaktereket felsorakoztató filmekkel és tévésorozatokkal.

2019 januárjában komoly személyi és strukturális változások is történtek a DC-n belül, sokan már ekkor felálltak az asztaltól. Nagyon úgy tűnik, hogy DiDio távozása az akkor indult hosszú folyamat utolsó eleme lett. Egyelőre nem tudni, hogy Jim Lee a jövőben egyedül felel-e majd a kiadásért, vagy esetleg kapni fog egy új társat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)