Hirdetés

A DC Comics a legnehezebb időben is folytatja a képregénykiadást

|

A legnagyobb amerikai disztribútor kiesett a képből, de a DC Comics alternatív megoldásokhoz nyúl annak érdekében, hogy ne csússzon egyetlen képregényes megjelenés sem.

Hirdetés

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a legnagyobb amerikai képregényes disztribútor, a Diamond Comics Distributors teljes zárlatot rendelt el, azaz nem fogadnak be a raktáraikba több frissen megjelent képregényt. Ez a döntés gyakorlatilag az amerikai képregényipar legfontosabb lábát rúgja ki, a kiadóknak pedig értelemszerűen gyorsan lépnie kell valamit. A DC Comics már ki is adta hivatalos állásfoglalását. 

Hirdetés

A DC követlenül a kiskereskedőket szólította meg, akinek a tervek szerint valamiféle "mulit-disztribúciós" modellt kínál majd fel, de egyelőre nem részletezték, hogy ez pontosan mit is jelenthet. Minden bizonnyal arra utalnak, hogy mostantól a Diamond Comics Distributors kihagyásával, más köztes piaci szereplők igénybevételével, vagy esetleg közvetlenül a kiadó és a kiskereskedő közötti kapcsolati háló kialakításával szeretnék átvészelni a most következő ínséges hónapokat. 

A vásárlok szempontjából azonban sokkal érdekesebb a közlemény azon része, miszerint a DC Comics megjelenési naptára nem változik, minden tervezett kiadvány érkezni fog nyomtatott formában is, ugyanakkor a március 18. és június 24. között megjelent vagy megjelenő képregények teljes mértékben visszacserélhetőek lesznek. Ezzel a döntéssel értelemszerűen arra szeretnék ösztönözni a vásárlókat, hogy bátran vegyék meg a legújabb füzeteket is, ha pedig esetleg mégsem tetszik nekik az adott sztori, akkor simán visszakérhetik az árukat - sőt, még a visszaküldés postaköltségét is a kiadó fogja állni. 

A Marvel részéről egyelőre nem kaptunk hasonló nyilatkozatot, de minden jel arra mutat, hogy náluk sem számolnak csúszásokkal, elvégre a hivatalos megjelenés lustákban még továbbra is április 1-i dátummal szerepel például a Black Widow #1 és Empyre #0.

Nyilván nem csak az Egyesült Államokban jelent most gondot a kialakult helyzet. Nemrég a hazai kiadókat is megkérdeztük a magyar képregénypiac helyzetéről, erről ide kattintva olvashattok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)