Hirdetés

Ilyen lehetett volna a Dead Space 4

|

A Dead Space 3 bukása után a Visceral kénytelen volt más projekteken dolgozni, de volt elképzelésük arról, hogyan vinnék tovább a sorozatot.

Hirdetés

Míg a Valve-től harmadik részeket szokás követelni, az EA  negyedik részekkel van elmaradásban. Sajnos a Dead Space 4 megjelenésére még kevesebb az esély, mint arra, hogy a Skate 4 elkészüljön.

Hirdetés

A Dead Space egykori kreatív vezetőjével, a Crystal Dynamicshoz átigazolt Ben Wanattal készített interjút a Eurogamer. 

Ebből megtudhattuk, hogy a Dead Space 4 a harmadik rész eseményeit követően játszódott volna, egy olyan világban, ahol az emberiségnek már semmi reménye elkerülni a véget. Napról napra kellett volna az életben maradásért küzdenünk, változatos hajókon kutakodva más túlélők és cuccok után. A meglévő mechanikákat javítani tervezték, a játékmenetet nemlineárissá akarták alakítani, és a dolgok megjavításának módját is szerették volna mélyíteni. Bejárhattunk volna új szektorokat, megismerhettünk volna fontos történeti elemeket, és persze átvághattuk volna rengeteg nekromorf testét - olyanokét is, amiket korábban nem láttunk, és például képesek nulla gravitáció mellett is támadni.

A harmadik rész 3. fejezetéből akartak kiiundulni, ebből itt:

Mindezeken felül a fegyverek és a craftolás rendszerét is fejleszteni akarták. Az sem volt kőbe vésve, hogy ki lesz a főszereplő, sőt, hogy visszatér-e Isaac, Carver vagy Ellie.

A Dead Space 3 befejezése után a csapat egy része DLC-n dolgozott, a többiek pedig át lettek csoportosítva, és nem volt kérdés, hogy nem lesz folytatás. Túl drága lett a játék ahhoz képest, mennyi érdeklődőt tudott vonzani. A Visceral aztán a Battlefield: Hardline-t fejlesztette, majd a velük együtt elkaszált Star Wars játékon munkálkodtak. Wanat szerint van még esély rá, hogy az EA egyszer újra előveszi a franchise-t, ezért nem árulta el, hogyan képzelték el a Dead Space 4 befejezését, csak annyit, hogy a nekromorfok eredetéről és az emberiség szerepéről többet akartak elárulni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)