Hirdetés

Destiny 2 - nem fognak eltűnni a mikrotranzakciók

|

Az, hogy évente egy nagy és több kisebb kiegészítőért fizetünk, még kevés, hogy életben maradjon a játék. Pláne most, miután a Bungie önálló lett.

Hirdetés

Talán nem volt nagyon elrugaszkodott dolog azt feltételezni, hogy az Activision áll a Destiny játékok erősen megkérdőjelezhető pénzügyi modellje mögött. A Destiny 2-höz már több ingyenes bónusz tartalom érkezett, mint az első részhez, viszont aki az igazán értékes újdonságokra vágyott, annak évente ki kellett fizetnie egy teljes játék árát. És még ennek tetejébe jött az Eververse, avagy a bolt, ahol valódi pénzért vásárolhattunk skineket.

Hirdetés

Akkor durvultak el a dolgok igazán, amikor a 2018-as The Dawning esemény során szinte minden cuccot az Eververse-től lehetett megszerezni. Mikor kiderült, hogy a Bungie szakít az Activisionnel és önállóan fogja ápolgatni a Destiny franchise-t a jövőben, azt gondoltuk, az ilyen bizarr monetizációs eszközök eltűnnek.

Hát, mint a legfrissebb blogposztból kiderült, erről szó sincs.

A fejlesztőcsapat nyílt és őszinte akart lenni, ezért nagyon hosszan taglalták az elmúlt hat hónap tapasztalatait, valamint azt, hogy mi vár a játékosokra a jövőben. Az Annual Pass koncepciójával alapvetően elégedettek voltak, viszont rettenetesen kifárasztotta őket a rengeteg tartalom, mechanika elkészítése, és be kellett látniuk, hogy ez tarthatatlan; kijelentették, hogy megpróbálnak javítani a helyzeten a közeljövőben. Miután említették a Season of the Drifter és a Season of Opulence során felmerülő problémákat, rátértek arra, hogy a mikrotranzakciók milyen fontosak. Annyit nem keres ezekkel a csapat, hogy a Shadowkeep fejlesztését teljesen finanszírozni tudják, viszont mégis segít, hogy a pénzt visszaforgathatják, és így több tartalmat gyárthatnak. (Például ennek köszönhetően jöttek a Zero Hour missziók és jutalmak). Hogy még jobban előtérben legyen, már a térképről elérhetjük majd az Eververse kínálatát. Tervezik továbbá, hogy a szettek ára annál olcsóbb lesz, minél több elemet szereztünk már meg külön, viszont ezzel ügyesen arra ösztönöznek minket, hogy ha már egy-két cuccot megszereztünk, pengessük ki még azt a pár ezüstöt a maradékért.

Ha a játékmenetet érdemben nem befolyásolja, és kielégítő mennyiségű tartalomhoz juthatunk az Eververse használata nélkül is, akkor annyira nem bánjuk, de egy eventet úgy felépíteni, hogy a jutalmak csak (vagy többnyire) vásárlással legyenek megszerezhetők, nem volna szép. Október 1-jén jön a free-to-play változat, a New Light, illetve a Shadowkeep nevű új kiegészítő, meglátjuk, milyen változások, újdonságok érkeznek még.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)