Hirdetés

Eltávolították a Devotiont a Steamről, miután a kínai elnököt kifigurázó easter egget találtak benne

|

A tajvani horrorjátékra rengeteg negatív értékelés érkezett, a fejlesztők újra átküldik a minőségellenőrzésen.

Hirdetés

Sok játéknál előfordul, hogy a fejlesztők easter eggeket rejtenek el benne a játékosok szórakoztatására, az azonban már ritka, hogy ez negatív értékelések tömegét, majd a Steamről való eltávolítást eredményezzen.

Hirdetés

A jelek szerint a Devotion című tajvani horrorjátékkal pontosan ez történt, miután a játékosok észrevették, hogy az egyik talizmánon lévő felirat Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét Micimackóhoz hasonlítja. A felirat arra mémre utal, ami pár éve járta be az internetet, és a kínai államférfi és a Disney pocakos medvéje között von párhuzamot. Emiatt Micimackó tiltott karakter lett Kínában és minden alkotást kitiltanak az országból, amiben szerepel.

Tajvan és Kína viszonya nem kifejezetten felhőtlen, de az utalás figyelmetlenség miatt kerülhetett be, nem szándékosan. A mém felfedezése után negatív értékelések ezrei özönlötték el a játék oldalát, főként Kínából. A játékot fejlesztő Red Candle az eset után azonnal bocsánatot kért, a Devotion eltűnt a Steamről azzal az indoklással, hogy technikai problémákat javítanak benne és újra átfuttatják a QA részlegen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)