Hirdetés

A koronavírus padlóra küldte a nyugati képregényipart

|

Bedobta a törölközőt a legnagyobb nagykereskedő, aki egyeduralkodónak tekinthető az amerikai piacon.

Hirdetés

A Egyesült Államok (és nem mellékesen a világ) legnagyobb képregény nagykereskedőjének számító Diamond Comics Distributors nemrég bejelentette, hogy raktáraik mostantól fogva a koronavírusjárvány miatt nem fogadnak be új termékeket, azaz egyetlen új füzet vagy képregénykötet sem kerülhet fel az üzleteik polcaira. A gyakorlatban ez nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy a Marvel Comis, a DC Comics, a Dark Horse Comics, az Image Comics, a Boom! Studios és Dynamite Publishing (tulajdonképpen az ipar összes nagyobb játékosa) disztribútor nélkül maradt. 

Hirdetés

Ne szépítsük, a Diamond Comics Distributors döntése tulajdonképpen lenullázta a teljes nyugati képregényipart, ha ők nem juttatják el a kiadványokat a kiskereskedőkhöz és a vevőkhöz, akkor bizony senki sem fogja. Nem lehet tudni, hogy a járvány meddig tart ki, így felbecsülni sem tudjuk, meddig küldték most kényszerpihenőre a hagyományos képregénykiadást.

A nagy kiadók, így például a Marvel és a DC előtt két út áll: vagy az elkövetkező hónapokra tervezett összes képregényük megjelenését eltolják digitálisan és nyomtatott verzióban is, vagy pedig kizárólag a digitális megjelenés mellett döntenek az eredeti menetrend szerint. Valószínűleg viharos gyorsasággal megszületnek majd az ezzel kapcsolatos hivatalos állásfoglalások is a kiadók részéről, kíváncsian várjuk, hogyan határoznak. 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)